News

Philip Morris renunță la țigări pentru sustenabilitatea afacerii. Fabrica de la Otopeni, un rol central în strategia companiei

Philip Morris International își concentrează strategia pe sustenabilitatea businessului. Compania își propune să înlocuiască complet țigările cu produse fără fum
20.11.2023 | 17:28
Philip Morris renunta la tigari pentru sustenabilitatea afacerii Fabrica de la Otopeni un rol central in strategia companiei
Jacek Olczak, CEO Philip Morris International Sursa foto: Philip Morris România
ADVERTISEMENT

Compania alege să se concentreze atât pe impactul produselor sale asupra sănătății, cât și pe gestionarea impactului companiei asupra mediului, potrivit CEO-ului Philip Morris International, Jacek Olczak.

Philip Morris renunță la țigări pentru sustenabilitatea afacerii

Într-o prezentare susținută în cadrul Reuniunii CEPC (Chief Executives For Corporate Purpose), parte a Forumului Investitorilor Executivi de la New York, Jacek Olczak a evidențiat modul în care Philip Morris International (PMI) a integrat strategia de sustenabilitate la nivelul companiei.

ADVERTISEMENT

Modul în care este abordat impactul produselor Philip Morris asupra sănătății, prin concentrarea resurselor pe dezvoltarea, fundamentarea științifică și comercializarea responsabilă a produselor fără fum, mai puțin nocive decât fumatul, cu scopul de a înlocui complet țigările cât mai curând posibil este unul dintre principalii piloni care au contribuit la progresul în ceea ce privește atingerea obiectivului PMI și a transformării businessului.

O altă fațetă a eforturilor PMI pentru consolidarea sustenabilității businessului pentru viitor este reprezentată de planul de decarbonizare și de strategia de gestionare a impactului companiei asupra mediului.

ADVERTISEMENT

”În timp ce știința ne spune că schimbările climatice sunt incontestabile și inevitabile, ne mai spune, de asemenea, și că nu este prea târziu să acționăm”, a declarat Jacek Olczak.

”Tranziția către o economie cu emisii scăzute de dioxid de carbon va necesita transformări fundamentale ale unor aspecte critice din societate, inclusiv modul în care ne cultivăm alimentele, folosim pământul, transportăm mărfurile și utilizăm energia în scopuri de business.

ADVERTISEMENT

Marea provocare a vremurilor noastre este să găsim o modalitate prin care să aliniem în mod eficient sectorul public și cel privat pentru a lua măsuri esențiale și pentru a renunța la abordările și obiectivele izolate.”

Fabrica de la Otopeni, un rol central în strategia companiei

Compania anunță că și-a stabilit ca angajamente abordarea riscurilor relevante legate de schimbările climatice și construirea rezilienței, profitând, în același timp, de oportunitățile oferite de un viitor cu emisii reduse de carbon.

ADVERTISEMENT

PMI a stabilit un plan de decarbonizare fundamentat științific, care acoperă întregul său lanț valoric. Pentru emisiile directe, PMI va atinge neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon în 2025 – cu cinci ani mai devreme decât s-a declarat inițial – iar pentru întregul său lanț valoric până în 2040 – cu 10 ani mai devreme decât obiectivul inițial, se arată într-un comunicat al companiei.

Potrivit aceleiași surse, în Romania, fabrica Philip Morris International din Otopeni ocupă un loc central în strategia de sustenabilitate a companiei. Astfel, niciun deșeu generat de activitățile de producție din fabrică nu este aruncat la depozitul de deșeuri. 70% dintre deșeuri sunt reciclate extern și 30% sunt folosite pentru producția de energie.

În 2020, fabrica a primit certificarea Alliance for Water Stewardship, cel mai înalt standard de utilizare sustenabilă a apei. În fabrica din Otopeni, există două stații de epurare a apelor uzate. În fiecare an au loc acțiuni de împădurire, precum și ecologizări ale unor cursuri de apă sau zone de agrement. În perioada 2016 – 2022 au fost plantați 44.000 de puieți.

ADVERTISEMENT
Apare o nouă etichetă pe produsele din România: DOR. Semnificaţia noului logo
Apare o nouă etichetă pe produsele din România: DOR. Semnificaţia noului logo
Femeia considerată
Femeia considerată "arma secretă" din spatele lui Jude Bellingham! Starul lui Real Madrid o strigă "regina"
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se...
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se stabilească sportiva din Constanța
Andreea Bălan, în lacrimi! Vestea uriaşă pe care a dat-o îndrăgita cântăreaţă, alături...
Andreea Bălan, în lacrimi! Vestea uriaşă pe care a dat-o îndrăgita cântăreaţă, alături de iubitul ei, Victor Cornea
Elon Musk, redus la tăcere atunci când cineva a găsit o hibă în...
Elon Musk, redus la tăcere atunci când cineva a găsit o hibă în planul său de a coloniza planeta Marte. Despre ce este vorba
A izbucnit scandalul după moartea Ronei Hartner. Cu cine vrea fiica artistei să...
A izbucnit scandalul după moartea Ronei Hartner. Cu cine vrea fiica artistei să locuiască
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE pentru Teodosie! Anunțul făcut chiar acum de avocatul său
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE pentru Teodosie! Anunțul făcut chiar acum de avocatul său
Familia Regală câștigă disputa cu Statul. Instanța a decis acordarea compensațiilor pentru pădurile...
Familia Regală câștigă disputa cu Statul. Instanța a decis acordarea compensațiilor pentru pădurile protejate
Gogoașă din ”Trăsniții NATO” tot mai aproape de sfârșit! Actorul se luptă cu...
Gogoașă din ”Trăsniții NATO” tot mai aproape de sfârșit! Actorul se luptă cu aceeași boală care a răpus-o pe Rona Hartner! ”Să mai prind măcar 5 ani”
IMAGINI RARE cu fiul cel mare al Nicoletei Luciu. Detaliul care a atras...
IMAGINI RARE cu fiul cel mare al Nicoletei Luciu. Detaliul care a atras atenția tuturor celor care au văzut pozele
Un polițist și-a prins soția în apartament cu amantul. Au urmat scene de...
Un polițist și-a prins soția în apartament cu amantul. Au urmat scene de groază, bărbatul fiind grav rănit
Cele 2 zodii care au noroc în toate în luna ianuarie. Se lipesc...
Cele 2 zodii care au noroc în toate în luna ianuarie. Se lipesc banii de ele și se schimbă totul la locul de muncă
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română