News

Philip Morris renunță la țigări pentru sustenabilitatea afacerii. Fabrica de la Otopeni, un rol central în strategia companiei

Philip Morris International își concentrează strategia pe sustenabilitatea businessului. Compania își propune să înlocuiască complet țigările cu produse fără fum
20.11.2023 | 17:28
Philip Morris renunta la tigari pentru sustenabilitatea afacerii Fabrica de la Otopeni un rol central in strategia companiei
Jacek Olczak, CEO Philip Morris International Sursa foto: Philip Morris România
ADVERTISEMENT

Compania alege să se concentreze atât pe impactul produselor sale asupra sănătății, cât și pe gestionarea impactului companiei asupra mediului, potrivit CEO-ului Philip Morris International, Jacek Olczak.

Philip Morris renunță la țigări pentru sustenabilitatea afacerii

Într-o prezentare susținută în cadrul Reuniunii CEPC (Chief Executives For Corporate Purpose), parte a Forumului Investitorilor Executivi de la New York, Jacek Olczak a evidențiat modul în care Philip Morris International (PMI) a integrat strategia de sustenabilitate la nivelul companiei.

ADVERTISEMENT

Modul în care este abordat impactul produselor Philip Morris asupra sănătății, prin concentrarea resurselor pe dezvoltarea, fundamentarea științifică și comercializarea responsabilă a produselor fără fum, mai puțin nocive decât fumatul, cu scopul de a înlocui complet țigările cât mai curând posibil este unul dintre principalii piloni care au contribuit la progresul în ceea ce privește atingerea obiectivului PMI și a transformării businessului.

O altă fațetă a eforturilor PMI pentru consolidarea sustenabilității businessului pentru viitor este reprezentată de planul de decarbonizare și de strategia de gestionare a impactului companiei asupra mediului.

ADVERTISEMENT

”În timp ce știința ne spune că schimbările climatice sunt incontestabile și inevitabile, ne mai spune, de asemenea, și că nu este prea târziu să acționăm”, a declarat Jacek Olczak.

”Tranziția către o economie cu emisii scăzute de dioxid de carbon va necesita transformări fundamentale ale unor aspecte critice din societate, inclusiv modul în care ne cultivăm alimentele, folosim pământul, transportăm mărfurile și utilizăm energia în scopuri de business.

ADVERTISEMENT

Marea provocare a vremurilor noastre este să găsim o modalitate prin care să aliniem în mod eficient sectorul public și cel privat pentru a lua măsuri esențiale și pentru a renunța la abordările și obiectivele izolate.”

Fabrica de la Otopeni, un rol central în strategia companiei

Compania anunță că și-a stabilit ca angajamente abordarea riscurilor relevante legate de schimbările climatice și construirea rezilienței, profitând, în același timp, de oportunitățile oferite de un viitor cu emisii reduse de carbon.

ADVERTISEMENT

PMI a stabilit un plan de decarbonizare fundamentat științific, care acoperă întregul său lanț valoric. Pentru emisiile directe, PMI va atinge neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon în 2025 – cu cinci ani mai devreme decât s-a declarat inițial – iar pentru întregul său lanț valoric până în 2040 – cu 10 ani mai devreme decât obiectivul inițial, se arată într-un comunicat al companiei.

Potrivit aceleiași surse, în Romania, fabrica Philip Morris International din Otopeni ocupă un loc central în strategia de sustenabilitate a companiei. Astfel, niciun deșeu generat de activitățile de producție din fabrică nu este aruncat la depozitul de deșeuri. 70% dintre deșeuri sunt reciclate extern și 30% sunt folosite pentru producția de energie.

În 2020, fabrica a primit certificarea Alliance for Water Stewardship, cel mai înalt standard de utilizare sustenabilă a apei. În fabrica din Otopeni, există două stații de epurare a apelor uzate. În fiecare an au loc acțiuni de împădurire, precum și ecologizări ale unor cursuri de apă sau zone de agrement. În perioada 2016 – 2022 au fost plantați 44.000 de puieți.

ADVERTISEMENT