News

Comuna în care localnicii și-au plantat propria pădure. Peste 10.000 de arbori au fost puși în pământ

Într-o singură zi, localnicii din comuna Giuvărăști, județul Olt, și-au plantat propria pădure. Au fost puși în pământ peste 10.000 de puieți de salcâm.
09.04.2024 | 20:28
Comuna in care localnicii siau plantat propria padure Peste 10000 de arbori au fost pusi in pamant
Giuvărăști, comuna din Olt în care localnicii și-au plantat propria pădure. E vorba de peste 10.000 de arbori. Sursa foto: Facebook / Daniel Pană / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Inițiativă lăudabilă în comuna Giuvărăști din județul Olt, acolo unde localnicii și-au plantat propria pădure. În doar 24 de ore, au fost puși în pământ peste 10.000 de puieți de salcâm.

Giuvărăști, comuna din Olt în care localnicii și-au plantat propria pădure. E vorba de peste 10.000 de arbori

Într-o perioadă în care tot mai multe hectare de pădure sunt rase de pe teritoriul României, există încă zone în țară unde cetățenii fac drumul în sens invers și plantează copaci.

ADVERTISEMENT

Duminică, 7 aprilie, sute de voluntari au dat o mână de ajutor la plantarea a peste 10.000 de puieți de salcâm în comuna Giuvărăști. Viitoarea pădure va lua naștere pe un teren  de 35 de ani care nu mai fusese folosit.

Au venit aici voluntari din întreaga țară, București, Slatina, Prahova, dar cei mai mulți din Guvărăști. Cu toții s-au mobilizat exemplar și au plantat peste 10.000 de puieți de salcâm. Un rol important la această acțiune au avut Primăria Giuvărăști și Asociația ”Plantăm fapte bune în România”.

ADVERTISEMENT

Edilul localității spune că zona de plantare era una abandonată. ”Terenul este al comunei Giuvărăști. A trebuit să-l frezăm, să aranjăm, să îndreptăm cu utilaje și am găsit oamenii aceștia de bine ca să putem planta. Am vrut să avem o pădure și în vatra satului, să punem și noi peste câțiva ani grătarul la umbră. Avem pădure, dar peste Olt”, a explicat primarul comunei Giuvărăști, Daniel Pană.

Edilul din comuna olteană a avut și un mesaj de transmis după acțiunea din weekend. ”Nu pot alții tăia, cât putem noi planta! De astăzi (n.r. duminică, 7 aprilie 2024), ‘Pădurea Giuvărăști’! Au fost plantați peste 10.000 de puieți de salcâm cu sprijinul voluntarilor din Giuvărăști și din alte localități.

ADVERTISEMENT

Mulțumim tuturor pentru implicare! Împreună suntem o forță! Doar împreună putem să facem lucruri frumoase! Împreună pentru viitor! Mulțumim Organizației Non-Guvernamentale ‘Plantăm fapte bune în România’ pentru sprijin! A fost odată ca niciodată o echipă de voluntari care au înființat ‘Pădurea’, pentru ca noi să putem povesti celor ce vor veni! Să fie pădure!”, a declarat primarul localității oltene, citat de PTVOltenia.

Acțiune de plantare de copaci și în Tulcea

Vin vești bune și din alte părți ale țării. Marți, 9 aprilie, angajaţi ai Primăriei Tulcea şi structurilor din subordine au plantat 250 de copaci în Satul pescăresc de la marginea oraşului.

ADVERTISEMENT

Vorbim de copaci din speciile de paltin, stejar roşu, plop, salcie şi frasin. Sunt soiuri recomandate de specialişti, în funcţie de specificul zonei şi destinaţia terenului.

Vrem să revitalizăm Satul pescăresc nu doar prin plantarea de pomi, ci vrem să aducem turişti aici. Am dat fiecărei localităţi din Deltă posibilitatea să adopte o casă de care să aibă grijă, să o mobileze de exemplu sau să ne spună ce trebuie înlocuit pentru că nu corespunde tradiţiei. Aici, în weekend-ul Floriilor vom avea Festivalul scrumbiilor”, a declarat primarul municipiului Tulcea, Ştefan Ilie, pentru Agerpres.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
O detectivă este plătită pentru a afla dacă femeile sunt înșelate: „Din zece...
O detectivă este plătită pentru a afla dacă femeile sunt înșelate: „Din zece bărbați, în medie, opt eșuează”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Pasiune, furie, crimă: ucisă la 21 de ani de iubit, într-un apartament închiriat...
Pasiune, furie, crimă: ucisă la 21 de ani de iubit, într-un apartament închiriat din Sibiu. Mărturia vecinului care le-a bătut la uşă cu câteva ore înainte
Vedeta căreia Ion Ţiriac i-a luat un inel cu diamante! Ce a putut...
Vedeta căreia Ion Ţiriac i-a luat un inel cu diamante! Ce a putut spune miliardarul a lăsat mască o altă femeie celebră
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PENSIE sau INDEMNIZAȚII LUNARE? Confuzie majoră privind BANII PENSIONARILOR
PENSIE sau INDEMNIZAȚII LUNARE? Confuzie majoră privind BANII PENSIONARILOR
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt,...
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Traiul românilor, tot mai dificil. Ce scumpiri vor urma
Traiul românilor, tot mai dificil. Ce scumpiri vor urma
Câștigătorul Chefi la cuțite șterge pe jos cu foștii chefi. Ce i-au făcut...
Câștigătorul Chefi la cuțite șterge pe jos cu foștii chefi. Ce i-au făcut acești în trecut. El critică și emisiunea MasterChef. ''Este un concurs pentru bucătari amatori''
O tânără de 21 de ani a fost ucisă de iubitul ei, la...
O tânără de 21 de ani a fost ucisă de iubitul ei, la Sibiu. Bărbatul a fost prins la Păltiniș
Câștigătorul Chefi la cuțite dă de pământ cu Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Ce...
Câștigătorul Chefi la cuțite dă de pământ cu Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Ce a avut de spus la adresa foștilor chefi din cooking show-ul Antenei 1