Fotbal international

Suspendare dură pentru Leo Messi după atacul la adresa CONMEBOL! Nu va mai juca până în martie 2020

03.08.2019 | 10:07
Suspendare dura pentru Leo Messi dupa atacul la adresa CONMEBOL Nu va mai juca pana in martie 2020

Confederația sud-americană de fotbal (CONMEBOL) ia poziție față de atacul lui Leo Messi, care în decurs de numai 48 de ore a repetat aceleași lucruri despre faptul că Brazilia a fost ajutată să ajungă în finala Copei America și că există corupție la nivelul oficialilor. Leo Messi a lansat prima dată aceste acuzații după semifinala Brazilia – Argentina 2-0, atacând arbitrajul ca având o mare contribuție la calificarea țării gază în finală.

UPDATE, 3 august, ora 10.10. Leo Messi a primit o suspendare de 3 luni din partea CONMEBOL după declarațiile făcute după ce Argentina a fost elimiantă de Brazilia în semifinalele Copa America. Astfel, Leo Messi nu va mai putea juca în tricoul Argentinei până în luna martie și va reveni pentru preliminariile Mondialului din 2022.  Acesta va rata partidele cu Chile, Mexic și Germania.  Mai mult, starul Barcelonei va trebui să plătească o amendă în valoare de 50.000 de euro. Presa internațională anunța că Messi avea de gând să se retragă de la naționala Argentinei dacă CONMEBOL îl suspenda pe o perioadă mai lungă și rata preliminariile Campionatului Mondial.


CONMEBOL ia atitudine față de declarațiile făcute de Leo Messi

La sfârșitul finalei mici, pe care Argentina a câștigat-o cu 2-1 în fața celor din Chile, starul Barcelonei a fost și mai virulent, deși a repetat aceleași idei, dar mult agresiv. Leo Messi s-a aflat pe teren în finala mică doar până în minutul 37. Atunci, în urma unui conflict cu chilianul Gary Medel, arbitrul a decis eliminarea ambilor jucători pentru comportament nesportiv. Leo Messi riscă mult mai mult decât pedeapsa pentru cartonașul roșu, după aceste acuzații, la care s-a adăugat și lipsa de respect, prin refuzul de a primi medalia de bronz.

“Ceea ce am spus s-a şi întâmplat. Nu am mers pe podium pentru că nu am fi putut fi parte din corupţia şi lipsa de respect. Eram pregătiţi de mai mult dar pur şi simplu nu ne-au lăsat să mergem în finală. Corupţia şi arbitrii nu au permis oamenilor să bucure de fotbal, de spectacol. Fotbalul este ruinat în acest mod” – a declarat vedeta Argentinei.

Messi riscă o suspendare mai lungă

CONMEBOL condamnă atât atacurile nefondate cât și lipsa de respect a lui Messi față de competiție, dar fără a-i specifica numele. “În fotbal se pierde și se câștigă. Unul dintre elementele de fair-play este acceptarea rezultatului cu respect. Același lucru este valabil și pentru deciziile arbitrilor, care sunt luate de oameni și deci se pot îmbunătăți.

CONMEBOL răspunde lui Leo Messi după acuzele de corupţie

Este inacceptabil ca în funcție de problemele tipice unei manifestări la care au luat parte 12 echipe naționale, toate în aceleași condiții să fie lansate asemenea acuze nefondate, care nu corespund adevărului și care pun în dubiu integritatea Copei America. Aceste acuzații reprezintă o clară lipsă de respect la adresa competiției, a tuturor jucătorilor prezenți și a sutelor de lucrători ai CONMEBOL, o instituție care din 2016 nu face altceva decât să lucreze cât mai transparent și mai profesional în folosul dezvoltării fotbalului sud-american.