News

Contestații BAC 2019 toamna. Iată modelul prin care poți să contești nota mică

03.09.2019 | 08:43
Pe 3 septembrie sunt afișate rezultatele la Bacalaureat. Sursa foto - facebook

Contestații BAC 2019 toamna – aproape 50 de mii de tineri așteaptă cu emoții uriașe rezultatele sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat. Mai exact, 43.500 de absolvenți ai claselor a XII-a și-au încercat din nou norocul și speră acum că au dat lovitura și au trecut de examenul maturității. Vor exista mai mult ca sigur și nemulțumiți, adică cei care vor încerca prin contestație să își mărească nota și să forțeze chiar printr-o reevaluare să fie declarați admiși.

Contestații BAC 2019 toamna

Pentru toți aceștia există materialul de față. FANATIK îți oferă un model prin care cei aflați în cauză pot să conteste o eventuală notă mică. Vă readucem aminte că la ora 12:00 începe depunerea contestațiilor! Iată ce trebuie să știe elevii. În primul rând, cererea tip se ridică de la secretariatul liceelor, apoi depunerea contestațiilor se poate face până la ora 16:00. Dacă nu există un tipizat, stai clam, găsești în articolul nostru tot ceea ce ai nevoie.

Atenție! Notele pot scădea în urma recorectării lucrărilor. Rezultatele finale, după contestații, se afișează pe 7 septembrie. Recorectarea lucrărilor se va face după resigilarea lucrărilor. Candidaţii la bacalaureat care vor solicita reevaluarea lucrărilor vor lua la cunoştinţă sub semnătură că nota poate fi modificată în plus sau în minus şi cu 0,10 şi cu 0,50 de puncte, iar nota finală este cea de la contestaţii, conform Ministerului Educaţiei Naţionale.

Contestații BAC 2019 toamna. Bacalaureat
Model de contestație la Bacalaureat. Sursa foto – facebook

Iată modelul prin care poți să contești nota mică

Contestațiile la probele scrise de la examenul de Bacalaureat 2019 se depun și se înregistrează la centrul de examen. Acestea sunt primite și înregistrate de către președintele comisiei, alături de unul dintre vicepreședinți sau un alt membru al comisiei din centru de examen. După ce sunt centralizate cererile prin care se contestă notele obținute la evaluarea inițială, lucrările se secretizează. Ulterior, sunt corectate din nou.

După terminarea evaluării şi deschiderea lucrărilor, preşedintele comisiei de contestaţii analizează notele acordate după reevaluare, în comparaţie cu cele acordate iniţial. În situaţia în care se constată diferenţe de notare mai mari de 1,50 puncte, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea iniţială şi cele de la contestaţii, preşedintele comisiei de contestaţii decide reevaluarea lucrărilor respective de către o a treia comisie, formată din alţi profesori, alţii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii.

 

Tags: