Fotbal intern

CULISE. Conflict RECE cu Negoiţă! De ce a rămas Contra SINGUR

Dinamo stă pe un butoi cu pulbere. În ciuda unor declaraţii protocolare, „câinii” mârâie unii la alţii. Cosmin Contra a ieşit într-o conferinţă de presă în care multă lume aştepta...
18.08.2017 | 00:10
CULISE Conflict RECE cu Negoita De ce a ramas Contra SINGUR

Dinamo stă pe un butoi cu pulbere. În ciuda unor declaraţii protocolare, „câinii” mârâie unii la alţii. Cosmin Contra a ieşit într-o conferinţă de presă în care multă lume aştepta să-şi dea demisia şi a parat toate „zvonurile” apărute în presă, a luat totul pe piept şi a infirmat toate neînţelegerile interne. Contra nu a mai putut înghiţi ceea ce apărea în presă şi vedea că nici Negoiţă, nici Mutu, nici Dănciulescu nu iau nicio măsură.

Lăsat singur, singur în faţa presei!

Nu doar că nu a apărut nici o declaraţie a vreunuia dintre cei mai amintiţi, dar clubul nu a infirmat ce a apărut în presă printr-un comunicat oficial. Cum să nu ai nicio reacţie oficială când se scrie că Negoiţă îi face echipa lui Contra? A fost momentul în care “Guriţă” s-a decis. Iese în faţa presei, a suporterilor, a tuturor, să-şi spună punctul de vedere. Dar e ieşit singur. Singur! Fără managerul, mai mult de fapt, prietenul Adrian Mutu alături, fără directorul sportiv Ionel Dănciulescu. Singur. Fără patronul Ionuţ Negoiţă, cum era normal până la urmă. Singur! Singur!

Apariţia lui Contra de unul singur la conferinţa de presă de miercuri este dovada cea mai clară a conflictului său cu Negoiţă!

Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real.

Contra a luat asupra sa concedierea lui Juan Albin. „Acum două seri, Albin mi-a dat mesaj şi mi-a spus că e obosit fizic şi că nu dă randamentul pe care îl vreau eu. Mi-a zis că are probleme personale. I-am spus să vină dimineaţă la antrenament şi că vom vorbi după aceea. Nu a venit la antrenament şi am decis să nu mai continuăm. M-am întâlnit cu Mutu şi i-am transmis decizia mea. Nu accept indisciplina la echipă, indiferent de nume sau de statut. Albin nu s-a putut adapta. Eu mi l-am dorit, dar nu este mai presus de echipă”, a spus Contra în conferinţă.

Contra conflict Negoita. Cum să “execuţi” numerele 6, 8 şi 10! Titulari, adică!

Nu a minţit cu nimic, dar… Ionuţ Negoiţă este cel care a hotărât ca Dinamo să se dispenseze de serviciile jucătorului uruguayan, foarte nemulţumit de jocul acestuia, foarte „subţire”, departe de „amintirile” din timpurile când impresiona la Petrolul, sub comanda aceluiaşi antrenor… Iar salariul, uriaş la Dinamo, 15.000 de euro pe lună, care a provocat multe mârâieli în „haită” îl „rodea” pe Negoiţă de când îşi călcase pe inimă şi principii şi fusese de acord să i-l dea. Aşa că antrenorul a fost nevoit să renunţe la Albin, oricât ar spune că el a hotărât asta, în condiţiile în care Dinamo îl „hingherise” şi pe Busuladzic, iar Bawab a fost trecut pe linie moartă.

Trei jucători importanţi daţi la o parte în plin campionat înseamnă mai mult amatorism decât intransigenţă, iar Contra n-a putut să facă deloc „Guriţă”… Sau altfel spus, ce management e acela care trimite la plimbare numărul 6 (Busuladzic), numărul 10 (Albin), iar numărul 8 (Bawab) e ca şi plecat după doar o lună de competiţie? Adică numere de titulari!

Regretul lui Contra. Acum ar pleca, dar unde?

Cât timp rezultatele au fost cât de cât în grafic, neînţelegerile „la nivel înalt” au fost ţinute sub preş, dar după înfrângerile succesive de la Cluj şi Iaşi au răbufnit violent chiar. Negoiţă crede că a fost păcălit cu transferurile cerute de Contra, acesta, din… contră, este nemulţumit de jucătorii liberi de contract, aduşi fără bani că nu-i mai dorea nimeni, a crezut că Negoiţă îşi va schimba mentalitatea de a „ciupi” de ici, de colo, doar, doar o ieşi ceva şi va investi cât a promis la finele sezonului trecut. A semnat convins că vor veni mai mulţi bani din biroul de la Rin, n-au venit, n-au venit nici jucători de calitate şi Contra, dezamăgit, a dat de la el şi acum regretă că n-a plecat mai demult.

Albin a fost doar o dezamăgire, dar nici Katsikas nu e departe. Amintiţi-vă gafele din ultimele două meciuri. La Cluj, în minutul 35, a trecut Bokila ca-n curtea şcolii de el şi a centrat în pieptul lui Nedelcearu, iar Găman a tuşit din fluier penalty, şi apoi era să-şi dea autogol când a „bărbierit” o minge în minutul 45 la şase metri în faţa unui Penedo uluit. Apoi greşeala lui Katsikas de la centrarea de gol a lui Kizito pentru 2-1 la Iaşi. Două meciuri în care şi-a adus „aportul” decisiv la înfrângerea „cîinilor”… Acum Contra trebuie să se mulţumească – şi să-i mulţumească şi pe alţii, de la onor conducerea la suporteri – cu ce are.

Ar pleca, dar unde? S-au ocupat locurile vacante, echipele de peste tot au început sezonul, nu mai are loc de-ntors… Iar „tampoanele” (nu vă gândiţi la prostii…) dintre „birou” şi „bancă”, Mutu şi Dănciulescu, l-au cam lăsat cu ochi-n soare pe „Guriţă” că, de, vorba românului, decât să plângă mama… Banii vin, totuşi, de la „birou”, nu de pe „bancă”.

Contra conflict Negoita. Atac pregătit ca să-i închidă „Guriţa”

Negoiţă a dat drumul la „câini” subteran, „prietenii” îl vor toca mărunt, mărunt pe Contra pe toate canalele media, „bossul” vrea să scape de el, dar nu vrea să-l dea afară ca să nu-i plătească nici clauza de reziliere.Contra e „fiert”, dar nu are ce face, situaţia e din ce în ce mai tensionată în „Groapa” din Şoseaua „Ştefan cel Mare”. Mai ales că situaţia stadionului este şi ea incertă, şi de acolo vin o grămadă de probleme pentru Ionuţ Negoiţă, în pericol să fie dat afară cu tot cu echipă din cauza datoriilor neplătite cu anii.

Tags: