Sport

Controversă la naționala Germaniei! Ce s-a decis după ce noile echipamente Adidas au numere asemănătoare cu simbolurile naziste

Naționala Germaniei se află într-o nouă controversă, după ce echipamentele noi oferite de Adidas au numere asemănătoare cu simbolul SS al naziștilor.
05.04.2024 | 08:00
Controversa la nationala Germaniei Ce sa decis dupa ce noile echipamente Adidas au numere asemanatoare cu simbolurile naziste
Controversă la naționala Germaniei după ce numerele seamănă cu simboluri naziste / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Germania este gazda turneului final al EURO 2024, iar marile brand-uri de echipamente au lansat deja uniformele echipelor calificate. Naționala gazdă se află într-o controversă, după ce numărul 44 este foarte asemănător cu un simbol nazist cunoscut.

O istorie încărcată, neatenție din partea Adidas

Noile echipamente ale sponsorului tehnic sunt unele speciale, cu tendințe puțin retro, combinate cu elemente de noutate de către Adidas. Însă, nu echipamentele au adus controversă, ci fontul utilizat pentru numerele jucătorilor pe piept și pe spate, mai precis 44.

ADVERTISEMENT

Cifra 44 de pe echipamentul Germaniei a fost prea asemănătoare cu simbolul nazist „SS“, ceea ce a atras consecințe. Brandul Adidas s-a văzut nevoit să nu comercializeze echipamente cu acest număr către fani pentru a nu atrage reacții furibunde.

Federația germană de fotbal a reacționat în urma evenimentelor, scuzându-se că în momentul lansării nu au văzut similitudini. Reacția a venit pe platforma X (fosta Twitter), chiar pe contul oficial al forului fotbalistic german.

ADVERTISEMENT

„Nicio parte implicată nu a văzut vreo asemănare cu simbolurile naziste în procesul de creare a echipamentului. În orice caz, preluăm orice comentarii într-o manieră serioasă și nu dorim să oferim subiecte de controversă… vom regândi o alternativă pentru numărul 4 și o vom trimite către UEFA.“, se arată în postarea DFB de pe rețeaua X.

Germania a debutat în noul echipament contra Franței, scor 2-0, unde a revenit liderul Toni Kroos, însă acest detaliu nu a fost vizibil. UEFA impune tuturor echipelor să aibă numere pentru jucători între 1-26, cât este maximul prevăzut, ceea ce blochează numărul 44.

ADVERTISEMENT

Naționala Germaniei, nouă controversă după ce a renunțat la Adidas

Oliver Bruggen, directorul Adidas, a discutat și el despre subiectul numărului buclucaș. Neamțul a spus că va bloca orice posibilitate de achiziție din partea fanilor a echipamentelor cu numărul 44.

„Vom bloca numărul 44 cât mai curând posibil. Ca și companie, ne opunem activ xenofobiei, antisemitismului, violenței sau urii sub orice formă. Orice inercare de a promova perspective divizive și excluzive nu sunt parte în valorile noastre ca brand și negăm orice acuzație că această situație a fost cu intenție“, a spus Oliver Bruggen, conform Sky.

ADVERTISEMENT

Federația Germană de Fotbal a anunțat că va încheia parteneriatul cu Adidas, care durează de peste 70 de ani. Conform forului fotbalistic german, naționala va fi îmbrăcată de Nike începând cu 2027, pentru un contract exploziv.

Conform datelor actuale, Adidas ar oferi naționalei Germaniei peste 50 de milioane de euro anual. Însă, compania americană Nike va oferi dublul sumei, ceea ce a atras acceptul federației, contrar opiniilor oamenilor. Proteste ale fanilor au avut loc în Germania vizavi de schimbarea sponsorului tehnic care este asimiliat cu cele mai mari performanțe.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Cristi Tănase, distrus de alcool. Are interdicție de a se apropia de fetița...
Cristi Tănase, distrus de alcool. Are interdicție de a se apropia de fetița de două luni. „A strâns-o pe mama de gât”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti...
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti străini când au văzut spectacolul unic: "Dumnezeule! Am vrut să plâng"
Ce s-a ales şi din ce face bani fosta soţie a lui Mihăiţă...
Ce s-a ales şi din ce face bani fosta soţie a lui Mihăiţă Neşu. Informaţii rare despre Maria
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
LUPTE VIOLENTE! Tancurile dărâmă tot în CALEA LOR. E ALERTĂ de RĂZBOI
LUPTE VIOLENTE! Tancurile dărâmă tot în CALEA LOR. E ALERTĂ de RĂZBOI
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Care sunt singurele ființe care ar supraviețui dacă Pământul s-ar confrunta cu o...
Care sunt singurele ființe care ar supraviețui dacă Pământul s-ar confrunta cu o catastrofă.
Bomba bombelor în showbiz! S-a căsătorit în mare secret! Avem toate detaliile!
Bomba bombelor în showbiz! S-a căsătorit în mare secret! Avem toate detaliile!
Ciclonul care afectează Europa ajunge și în România: „Ne așteptăm la un grad...
Ciclonul care afectează Europa ajunge și în România: „Ne așteptăm la un grad ridicat de instabilitate”. Regiunile vizate de furtuni
Câștigătorul Chefi la cuțite dă de pământ cu Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Ce...
Câștigătorul Chefi la cuțite dă de pământ cu Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Ce a avut de spus la adresa foștilor chefi din cooking show-ul Antenei 1