Sport

Schimbare istorică pentru naționala Germaniei! Nemții renunță la parteneriatul cu Adidas după 70 de ani

După 70 de ani în care a purtat echipament furnizat de Adidas, echipa națională de fotbal a Germaniei a ales un nou sponsor tehnic.
22.03.2024 | 00:14
Schimbare istorica pentru nationala Germaniei Nemtii renunta la parteneriatul cu Adidas dupa 70 de ani
Germania renunță la parteriatul cu Adidas după 70 de ani
ADVERTISEMENT

Federația de fotbal din Germania a anunțat finalul colaborării cu Adidas la finalul lui 2026. Actualul parteneriat cu firma de echipament sportiv data din anul 1954.

Federaţia Germană de Fotbal a renunțat la Adidas după 70 de ani de parteneriat

Adidas a fost furnizorul echipamentului alături de care Germania a câştigat patru titluri mondiale şi trei titluri europene la masculin, dar şi două titluri mondiale şi opt europene la feminin.

ADVERTISEMENT

Jucătorii convocați la naționala de fotbal a Germaniei vor un nou sponsor tehnic începând cu anul 2027, rivala Nike reușind să îi convingă pe oficialii Federaţiei Germane de Fotbal să semneze un acord.

Nike a profitat de faptul că oficialii nemți nu au ajuns la o înțelegere cu Adidas pentru prelungirea contractului și va furniza echipament sportiv pentru naționalele Germaniei timp de șapte ani.

ADVERTISEMENT

Decizia este considerată complet surprinzătoare, dar preşedintele Federaţiei Germane de Fotbal, Bernd Neuendorf, a declarat că „viitorul parteneriat va permite DFB să continue să îndeplinească sarcini cheie în următorul deceniu, în vederea dezvoltării cuprinzătoare a fotbalului în Germania”.

”Așteptăm cu nerăbdare să începem colaborarea cu cei de la Nike, care ne-au acordat încredere. Viitorul parteneriat va ajuta la dezvoltarea fotbalului în Germania.

ADVERTISEMENT

Dar un lucru este clar: până în decembrie 2026, vom face tot ce putem pentru a obține un succes comun cu partenerul nostru de lungă durată și actual Adidas, căruia fotbalul german îi este recunoscător de mai bine de șapte decenii”, a adăugat Bernd Neuendorf.

”Nike a făcut de departe cea mai bună ofertă economică”

Președintele consiliului de adminsitrație al Germaniei a declarat că licitația pentru noul sponsor tehnic al naționalei a fost una transparentă, aceștia înaintând cea mai bună ofertă din punct de vedere financiar.

ADVERTISEMENT

”Atribuirea contractului viitorului partener furnizor, Nike, este rezultatul unei licitaţii transparente şi nediscriminatorii. Nike a făcut de departe cea mai bună ofertă economică.

A impresionat, de asemenea, cu viziunea sa legată de conţinut, care include şi un angajament clar pentru promovarea sportului amator şi popular, precum şi dezvoltarea durabilă a fotbalului feminin în Germania”, a declarat Holger Blask, preşedintele consiliului de administraţie al nemților.

ADVERTISEMENT
Tags: