News

Corina Crețu câștigă 14.000 de euro pe lună. Europarlamentarul și Colin Powell, implicați într-o poveste complicată

Europarlamentarul Corina Crețu încasează lunar câștiguri consistente. Corina a fost implicată într-un scandal major în 2013, când un hacker a publicat corespondența ei cu Colin Powell, fostul secretar de stat american.
28.11.2021 | 11:30
Corina Cretu castiga 14000 de euro pe luna Europarlamentarul si Colin Powell implicati intro poveste complicata
Despre Corina Crețu (54 de ani) s-a scris că ar fi fost implicată într-o idilă cu Colin Powell, fostul secretar de stat american
ADVERTISEMENT

Corina Crețu (54 de ani) a fost consilier prezidențial și purtător de cuvânt al președintelui României, Ion Iliescu (1992-1996, 2000-2004). Aleasă eurodeputat la alegerile din 2007, 2009 și 2014, Corina Crețu a prins listele Parlamentului European și în 2019, ca reprezentantă a partidului Pro România.

Din postura ei oficială, Crețu a comentat recent modificările majore anunțate de Comisia de Muncă din Parlamentul European, schimbări care – dacă vor fi puse în aplicare – ar duce la creșterea salariul minim brut și în România.

ADVERTISEMENT

”Comisia de Muncă a făcut un pas important în adoptarea directivei privind salariul minim. Obiectivul acesteia este de a asigura un trai decent. Sunt studii ce arată că unul din șase lucrători, majoritatea din păcate din statele central-est europene, deși lucrează 8 ore pe săptămână, nu își permit din salariu să plătească cheltuielile normale. 

Căsătorită cu un om de afaceri din 2012

Directiva prevede ca fiecare stat să asigure un salariu minim care să fie de 60% din salariul mediu brut pe economie. Sunt unele state care se opun, precum Suedia și Danemarca. Propunerea PE este ca Directiva să se aplice în maximum 2 ani, nu în 3 ani, ca orice altă Directivă europeană. Cred că la începutul anului viitor ar putea să intre în plen și va intra în vigoare când va fi adoptată de Consiliu”, a dezvăluit Corina Crețu pentru G4Media.ro.

ADVERTISEMENT

În 2012, Corina Crețu s-a căsătorit cu Ovidiu, un om de afaceri. Iată cum povestea europarlamentul prima întâlnire cu viitorul ei partener de viață.

”Pe Ovidiu l-am văzut prima oară acum mulți ani, într-un cerc de prieteni, dar pe atunci el avea altă familie, nici nu cred ca am vorbit vreodată în acea perioadă, doar ne mai întâlneam pe la diverse evenimente și ne salutam. Apoi, acum patru ani (n..r. în 2010), ne-am întâlnit întâmplător pe stradă, ne-am oprit să conversăm, am înțeles că era în divorț.

ADVERTISEMENT

După un timp m-a invitat la masă și… ne-am îndrăgostit unul de celălalt. Este un om deosebit, mă echilibrează, ne iubim, ne respectăm, ne susținem, mi-am găsit liniștea și sunt fericită că nu am așteptat degeaba atâția ani”, a comentat Corina Crețu pentru Revista Tango.

Eva Kiss a venit din Danemarca și i-a cântat la nuntă

Apoi, Corina Crețu a rememorat și cel mai frumos moment din viața ei, nunta cu Ovidiu, eveniment la care a venit să cânte o mare interpretă de muzică ușoară, stabilită de ceva vreme în străinătate.

ADVERTISEMENT

”Pentru mine a fost cel mai important eveniment din viata mea personala, cel mai fericit. Ca momente, au fost emotionante cele in care am spus ”Da” la Ofiterul Starii Civile, slujba de la Biserica – cu totul si cu totul speciala, pe care nu o poti compara cu nimic – si apoi a fost dansul miresei, a carui amintire ma emotioneaza si astazi.

Ii multumesc marii cantarete Eva Kiss, care a venit special din Danemarca, unde s-a stabilit de multi ani, pentru acest moment, am deschis nunta cu celebrul sau cantec “Puterea dragostei”, a fost deosebit”, a dezvăluit Corina pentru sursa citată.

Corina Crețu și soțul ei au 3 terenuri și 6 apartamente

Corina Crețu a fost implicată într-un scandal cu profil amoros declanșat de un hacker, care a publicat în 2013 corespondența electronică a româncei cu Colin Powell, fost secretar de stat SUA, din care rezulta că cei doi ar fi fost prieteni apropiați.

În prezent, Corina Crețu încasează anual 84.132 euro pentru munca depusă la Parlamentul European, adică puțin peste 7000 de euro pe lună. Alți 83.4000 euro pe an, aproape 7.000 euro pe lună, au venit pentru Crețu pe post de ”indemnizație tranziție” de la Comisia Europeană.

Împreună cu soțul, Corina Crețu deține trei terenuri (două agricole, unul intravilan) în Prahova și Ilfov, dar și cinci apartamente, patru în București și unul la Predeal. Cei doi au strâns și aproape 100.000 euro în patru conturi, specificând și că dețin bijuterii și obiecte de artă în valoare de circa 20.000 euro.

ADVERTISEMENT