News

Cormoranii sunt istorie! Petre Daea se laudă că a oprit grindina în timpul vizitei papale

05.06.2019 | 13:22
Cormoranii sunt istorie Petre Daea se lauda ca a oprit grindina in timpul vizitei papale

Cormoranii sunt istorie! Ministrul Agriculturii, Petre Daea se laudă acum că a oprit grindina în timpul vizitei papale de la sfârșitul săptămânii trecute. Acesta susține că a lansat nu mai puțin de 1000 de rachete antigrindină pentru a combate fenomenele meteo din ultima vreme. Ba chiar, chestionat la subiect dacă el a fost cel care a făcut ca grindina să nu mai cadă peste România pe traseul Papei Francisc, Daea nu a ezitat o clipă și a răspuns zâmbind: “Da. Da.”

Cormoranii sunt istorie! Petre Daea se laudă că a oprit grindina în timpul vizitei papale

Daea a lămurit și cum funcţionează sistemul antigrindină în condiţiile în care se înregistrează fenomene meteo extreme. Ministrul Agriculturii spune că ne aflăm într-o situaţie extrem de delicată pentru că în anii trecuţi nu a fost nevoie de lansarea unui număr atât de mare de rachete – 75 într-o singură zi. “Sistemul antigrindină a dat aproximativ 1.000 de rachete până la această dată.

Stăm cu ochii pe aceste puncte de lansare. Este o situaţie extrem de delicată nu am avut în anii trecuţi o zi în care să lansăm 75 de rachete de la un punct de comandă. Sâmbătă am fost la Ploieşti la centrul de comanda unde specialiştii lansaseră 75 de rachete, pentru a face faţă situaţiei cu care s-au întâlnit în ziua respectivă. Lucrăm şi acţionăm ca să ţinem cât putem sub control aceste fenomene“, a subliniat ministrul Agriculturii.

Cormoranii sunt istorie! Petre Daea se laudă că a oprit grindina în timpul vizitei papale. Daea și rachetele
Rachete antigrindină gata de lansare. Sursă foto – facebook

Rachetele l-au pus în încurcătură pe Daea

Culmea, în urmă cu doar câteva zile, Petre Daea era pus la zid tocmai pentru că nu a folosit rachetele antigrindină în zona Dealu Mare, acolo unde ploaia a făcut ravagii. „Grindina a făcut prăpăd. Plantații întregi de viță-de-vie și culturile agricole au fost afectate iremediabil pe suprafețe mari. Ploaia torențială și grindina au blocat traficul rutier și șuvoaiele de apă au pătruns în curți și case…

DE CE NU S-A INTERVENIT, EFICIENT, CU RACHETE ANTIGRINDINĂ? CER PUBLIC DEMITEREA IMEDIATĂ a celor care nu și-au respectat atribuțiile de serviciu!”, scria Grațiela Gavrilescu, ministrul mediului, pe o rețea de socializare, acuzându-l serios pe Petre Daea.