Fotbal intern

Dinu îl distruge pe Burleanu: “Un venetic aşezat de impostori”

Cornel Dinu i-a oferit un răspuns dur lui Răzvan Burleanu. Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal a lansat un atac la adresa fostului căpitan al echipei naţionale a României.
14.02.2018 | 21:59
Dinu il distruge pe Burleanu Un venetic asezat de impostori
ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu a postat un editorial pe site-ul oficial, în care l-a atacat, printre alţii, şi pe Cornel Dinu. “Procuroru'” nu s-a lăsat mai prejos şi i-a oferit un răspuns pe măsură preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal. 

În mod normal, n-ar fi trebuit să-l bag în seamă pe veneticul aşezat de alţi impostori ca şi el în scaunul de conducere al fotbalului românesc. «Acvila non capit muscas» (proverb latin, în traducere «Vulturul nu prinde muşte»). Ca orice aşezat pe muşuroaie rău mirositoare, contagioase, din înălţimi vulturii nu-l scrutează. E mârşav şi atunci îl bag în seamă. Are tupeul obraznic să spună că nu ştiu ce înseamnă fotbalul! Numai el şi trupeţii veleitari din preajmă au mai împroşcat cu aceeaşi inepţie şi pe alţi internaţionali din panoplia adevărată a fotbalului nostru. Veninul şi ura sunt la voi, nu la mine! Eu doar vă tăvălesc. Păi, voi sunteţi în stare să apreciaţi cine ştie fotbal? Numai dacă încercaţi să vă strecuraţi pe un teren adevărat vă împiedicaţi de tuşă. În disperarea la care ai ajuns, agăţându-te de orice ca să te mai înfrupţi din bucatele nemeritate rămase la dispoziţie, pe care nici ursitoarele nu ţi le-au prezis, tâlhăreşti figurile mele de stil dintr-un pamflet declamativ”, a declarat Cornel Dinu pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Cornel Dinu a ironizat din nou termenul “futsal”

Cornel Dinu a susţinut că Răzvan Burleanu a scos din context ceea ce declarase. Printre altele, fostul internaţional român a afirmat că preşedintele FRF nu are umor şi a ironizat încă o dată denumirea de “futsal”.

Le preiei rupte din contextul în care le-am pronunţat, mi le pui acuzator în cârcă, chipurile că aş fi jignit maşina de vot pe care crezi că mai poţi conta. Ca orice cabotin, ceri scuze în locul meu. Ai, cu siguranţă, mestecând ceapă, lacrimi de crocodil. Eu greşesc crezându-te capabil să înţelegi ce e o figură de stil narativă şi un pamflet verbal. Tu, care, după cum te schimonoseşti a bună dispoziţie, laşi impresia că ţi-au greşit vaccinul şi te-au înţepat de mic anti-umor. Recunosc, mi-am exprimat îndoiala asupra oportunităţii votului la alegeri al unora dintre componenţii maşinii electorale pe care ai uns-o prin ţară. Slujbaşi nepăstuiţi, prea mulţi numiţi doar politic, ce stau cu mâna întinsă, doar-doar mai siluieşti bugetul fotbalului şi le mai picuri câte ceva. Părerea mea este că se votează în continuare nedrept prin egalitarismul şi identitatea unora dintre cei care pun biletul în urnă. Oricum, acum s-a mai avansat din derizoriul numărului de participanţi. Federaţia înfiinţată în ianuarie 1991 era constituită din vreo 20 de persoane printre care, cu semnături de pix, nu cu degetul, şi de femeile de serviciu angajate! Dacă ar fi tot după mine, aş avea mari rezerve şi asupra numai a pronunţării numelui fotbal în sală. Aşa cum îi ziceţi voi futsal! În blasfemia retorică în care omori şi tu «limba vechilor cazanii», sfinte aş adăuga eu, cu «locaţie», «anvizajăm», «focusăm», mai zici şi «mentenanţă». În neştiinţa mea, cum ai zice tu, răsfăţatule gradat, se zice, cred că vrei şi ordonanţă! Asta îţi mai lipsea, tichie de mărgăritar!.

ADVERTISEMENT

Dacă tot am ajuns la cuvinte, ia tradu «eruditule» struţocămila «futsal». Nu-i aşa, lingvistule, fără litera b, luând-o pe silabe, că ar putea fi vorba şi de un act sexual în care este siluită nevinovata sare? Sau pudic, fără românism, mai puţin forţat, dat cu piciorul sării, sau la ieftiniri? Că de acolo ai venit şi ne-am pricopsit şi cu tine. Mai şi contezi pe aşa ceva, oamenii normali, nu! Ieftin ai fost de sus până jos când ai venit, ieftin vei rămâne. Chiar dacă te ascunzi în Brioni şi taci. Nu mai spune nimic, sunt «câine roşu» adevărat, nu ca potăile ce s-au vândut şi le-ai cumpărat. Sar pe tine! Ai grijă, neînceputule, eu am stat la şuete cu Eugen Barbu, Fănuş Neagu, Ion Băieşu, Vadim, Boanchiş şi alţi maeştri ai pamfletului şi verbului ascuţit ca un pumnal ani de zile. Tu nici nu cred că ai citit vreo pagină din opera lor unică. Gata, ajunge, ţi-am dat prea multă atenţie şi nu o meriţi! La bună servire, oricând!”, a mai precizat Cornel Dinu.