Fotbal intern

Corneliu Papură a fost prezentat oficial la U Craiova! ”Obiectivul este podiumul, dar cred că putem prinde locul 2”

16.04.2019 | 13:43
Corneliu Papura a fost prezentat oficial la U Craiova Obiectivul este podiumul dar cred ca putem prinde locul 2

Noul antrenor al echipei U Craiova, Corneliu Papură, a fost prezentat oficial marți în noua funcția într-o conferință de presă la care au mai participat președintele Sorin Cârțu și căpitanul Nicușor Bancu. Tehnicianul adus în locul italianului Devis Mangia a vorbit despre obiectivul pe care îl are la gruparea din Bănie și despre problemele de lot înaintea meciului cu Astra Giurgiu.

Corneliu Papură a fost prezentat oficial la U Craiova: ”Îmi place jocul ofensiv”

”Am acceptat provocarea de a fi antrenorul echipei într-un moment nu foarte plăcut. Este o provocare pentru mine. Vreau să reușesc și să avem rezultate pozitive. Timpul este scurt, dar îmi place jocul ofensiv și vreau să îmi impun câteva idei din felul meu de a vedea fotbalul. Este o onoare pentru mine să fiu antrenorul Universității Craiova. Mă simt urmărit de fatalitate, dar tot timpul când am fost în preajma lui Sorin Cârțu totul a mers bine. Sper ca noua colaborare dintre noi să fie de bun augur”, a declarat Corneliu Papură la prezentarea oficială la U Craiova.

”Sper să demonstrez lucruri bune. Este un contract până la finalul sezonului, indifirent ce se va întâmpla. Obiectivul este podiumul, dar cred că putem prinde locul 2, însă depinde foarte mult de ce se va întâmpla la meciul cu Astra. Vom vedea ce jucători sunt apți pentru meci, deoacamdată sunt sunt câțiva sub tratament. Lucrez de 6 ani la club și cunosc destul de bine jucătorii. Sper ca pe fiecare post să găsesc jucătorul cel mai în formă. Koljic nu va mai juca în acest sezon, Cicâldău vom vedea dacă este refăcut, iar Rocha este în continuare indisponibil. Meza Colli și Cristea s-au antrenat normal”, a spus Papură.

Corneliu Papură în conferința de presă în care a fost prezentat oficial la U Craiova
Corneliu Papură în conferința de presă în care a fost prezentat oficial la U Craiova

Papură nu a discutat cu Mangia după ce acesta și-a reziliat contractul

”Am găsit neîncredere în rândul jucătorilor din cauza înfrângerilor, dar potențialul echipei este mult mai mult de locul 3. Nu am vorbit deloc cu Devis Mangia după plecarea sa. Înainte am avut o relație normală cu el, dar eu am fost la centrul de juniori și nu prea m-am întâlnit cu el. Fiecare antrenor își dorește să aibă timp, să facă pregătirea cu echipa, dar uneori așa se întâmplă. Îmi plac provocările și nu-ți poți alege momentele când ajungi într-un loc”, a mai afirmat noul antrenor al Craiovei.

Tehnicianul italian Devis Mangia și-a reziliat contractul cu U Craiova în urma unei discuții cu patronul Mihai Rotaru, după înfrângerea din meciul cu FC Viitorul, scor 1-2, din etapa a cincea a play-off-ului Ligii 1 Betano. În locul său a fost numit Corneliu Papură, care luni după-amiază a și condus primul antrenmanet al formației din Bănie.