News

Coronavirus România, 26 martie 2020. Zi NEAGRĂ: 7 morţi de coronavirus. Un total de 23 de români decedaţi, iar numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 1029. LIVE UPDATE

26.03.2020 | 21:08
Coronavirus Romania 26 martie 2020 Zi NEAGRA 7 morti de coronavirus Un total de 23 de romani decedati iar numarul imbolnavirilor a ajuns la 1029 LIVE UPDATE
ADVERTISEMENT

România a intrat în cea de-a 11-a zi de când s-a instaurat starea de urgență, iar autoritățile încearcă să țină în frâu răspândirea noului tip de coronavirus.

Zi neagră în România: 7 decedaţi de coronavirus şi un total de 23!


UPDATE 23:00 / A fost înregistrat încă un deces al unei persoane confirmată cu noul coronavirus, numărul total la nivel național ajungând la 23. “Bărbat, 75 ani, din judetul IASI, internat si confirmat în data 22.03.2020, decedat in 26.03.2020. Comorbiditati diabet zaharat complicat”, anunţă Grupul de Comunicare Strategică

ADVERTISEMENT

UPDATE 20:08 / Conform unor informări de presă, numărul deceselor din cauza coronavirus a ajuns la 22 în România.

Va comunicăm încă 4 decese confirmate cu COVID-19.

19. Bărbat, 56 ani, din judetul Dambovita, hemodializat la un Centru de dializă, internat inițial la Spitalul de Urgență București Floreasca, transferat în data de 23.03.2020, atunci când a fost confirmat pozitiv cu noul corinavirus la Spitalul de Boli Infecțioase V. Babeș – ATI

ADVERTISEMENT

20. Bărbat, 49 ani, din judetul Timiș, neinternat. S- a prezentat în data 20.03.2020 la UPU a Spitalului Județean de Urgență Timișoara unde a fost diagnosticat cu Pneumonie acută (clinc si radiologic). I s- a recomandat consult de specialitate la spitalul de boli infecțioase. Conform pacientului , acesta nu a călătorit în străinătate și nici nu a fost contact al unei persoane pozitive. În 21.03.2020 s-a prezentat si la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara, neinternat diagnosticat cu Pneumonie acuta. În 24.03.2020, stare deteriorată solicită ambulanță, i se recoltează proba de exudat pentru COVID si este lăsat la domiciliu. Confirmat pe data de 26.03.2020, decedat în aceeași dată. Pacientul avea boli cronice preexistente ( poliartrită reumatoidă și hipertensiune arterială)

21. Femeie, 70 ani, din judetul Neamt, internată în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamt-Nefrologie pentru hemodializă. Stare agravată din 25.03.2020, cand se suspecteaza infecție cu coronavirus și se recoltează proba. Deces in 25.03.2020. Confirmat pozitiv în data de 26.03.2020

ADVERTISEMENT

22. Bărbat, 45 ani, din judetul Arad, confirmat în data 25.03.2020, decedat in 25.03.2020 in ambulanta in timpul transferului in Spitalul BI V. Babes Timisoara

UPDATE 16:55 Decretul privind numirea lui Nelu Tătaru în funcţia de ministru al Sănătăţii a fost publicat, joi, în Monitorul Oficial.

De asemenea, a fost publicat decretul prin care se ia act de demisia lui Victor Costache din această funcţie.

ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 15:01 O femeie de 76 de ani din Huedin, Cluj Napoca, a murit de coronavirus. Bilanțul deceselor ajunge acum la 18.

UPDATE, ORA 14:00 Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, că a semnat decretul privind numirea lui Nelu Tătaru în funcţia de ministru al Sănătăţii.

“Am luat act de demisia domnului Costache şi am semnat decretul de numire a noului ministru. Domnul Tătaru cunoaşte foarte bine care este situaţia în acest moment în sistemul sanitar şi trebuie să ia urgent toate măsurile necesare pentru combaterea răspândirii infectării cu noul coronavirus”, a precizat Iohannis.

Şeful statului a subliniat că Nelu Tătaru va depune jurământul în cursul zilei de joi.

Declarație de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Posted by Fanatik News on Thursday, March 26, 2020

UPDATE, ORA 13:00 Până astăzi, 26 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.029 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.029 de persoane confirmate pozitiv, 94 au fost declarate vindecate și externate: 53 la Timișoara, 28 la București, 6 la Craiova, 5 la Constanța, unul la Cluj și unul la Iași.

Până astăzi, 17 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău și Timișoara, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 123 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 7 ani și 87 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 29 de pacienți, din care 23 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 6.151 de persoane. Alte 110.042 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 15.998 de teste, din care 823 în unități medicale private.

Câte dosare penale au fost întocmite

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 183 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, Poliția și Jandarmeria au aplicat 1.883 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

De asemenea, cu ocazia formalităților de intrare în țară, Poliția de Frontieră a întocmit 4 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită de art. 326 Cod Penal.

Care este situația cetățenilor români aflați în alte state

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 59 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 44 în Italia, 4 în Spania, 2 în Namibia, 2 în Indonezia, 3 în Franța și câte unul în Tunisia, Irlanda, Marea Britanie și Luxemburg. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 11 cetățeni români aflați în străinătate, 8 în Italia, 2 în Franța și unul în Marea Britanie, au decedat.

UPDATE, ORA 10:30 Premierul Ludovic Orban a anunţat că Victor Costache şi-a dat demisia din funcţia de ministru al Sănătăţii. Locul său va fi luat de secretarul de stat Nelu Tătaru.

Posted by Stiri Mondene on Thursday, March 26, 2020

Citeşte aici declaraţiile lui Ludovic Orban

UPDATE, ora 10:13 Ministrul Sănătății, Victor Costache, și-a dat demisia. DETALII AICI

UPDATE, 26 martie, ora 09:37 / Guvernul României a lansat o nouă platformă online din ecosistemul de combatere a efectelor COVID-19, DateLaZi (datelazi.ro).

Informațiile publicate pe datelazi.ro reprezintă o sursă oficială de informare pentru public și reprezentanții media și face referire la situația în desfășurare determinată de răspândirea infecției cu coronavirus (COVID-19).

Datelazi.ro prezintă infografii actualizate periodic pe baza datelor furnizate de autoritățile competente. Acest proiect este realizat pro-bono de Code for Romania în parteneriat cu Guvernul României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României.

România are 906 pacienți pozitivi la coronavirus

Ultimul bilanț al Grupului de Comunicare Strategică, care a fost anunțat miercuri, 25 martie 2020, la prânz, arăta că România are în acest moment 906 pacienți depistați pozitiv la coronavirus, dintre care 86 au fost declarați vindecați și externați (53 la Timișoara, 23 la București, 6 la Craiova, 2 la Constanța, unul la Cluj și unul la Iași).

Din nefericire, numărul persoanelor decedate pe teritoriul țării noastre din cauza COVID-19 a ajuns la 17, după ce miercuri seară s-au mai înregistrat trei morți, unul la Neamț și doi la Suceava.

În acest moment, la ATI sunt internați 18 pacienți, din care opt în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienților este bună. În carantină instituționalizată sunt 6.016 persoane, iar alte 96.055 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

8 români morți în străinătate

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 14.466 de teste, din care 646 în unități medicale private. Autoritățile au deschis 167 de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, iar Poliția și Jandarmeria au aplicat 1.336 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

Până în prezent, 51 de cetățeni români aflați în alte state au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19: 38 în Italia, 4 în Spania, 2 în Namibia, 2 în Indonezia, 2 în Franța și câte unul în Tunisia, Irlanda și Luxemburg. De la începutul epidemiei de coronavirus, 8 cetățeni români aflați în străinătate, 7 în Italia și unul în Franța, au decedat.

Situația pare scăpată de sub control, iar Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, a declarat că în două-trei săptămâni sau mai puţin, în ţara noastră se va ajunge să se înregistreze cel puţin 1.000 de cazuri de infecţii cu coronavirus pe zi.

Victor Costache are planuri mari în plină epidemie de coronavirus. Ministrul Sănătății vrea ca întreaga populație a Bucureștiului să fie testată pentru COVID-19. Vorbim despre 2 milioane de oameni, la nivel oficial, însă sursele neoficiale estimează populația Capitalei la aproximativ 4 milioane de suflete.

Cercetătorii au convenit care sunt motivele pentru care coronavirusul ucide mai mulți bărbați decât femei, pe baza unor statistici la nivel mondial. Oamenii de știință transmit faptul că fumatul, consumul de alcool și starea generală precară sunt cei mai importanți factori care ar putea explica acest fapt.