Simona Halep

Coșmarul din turul 1! Motivul pentru care Simona Halep trebuie să se teamă de Ajla Tomljanovic

26.05.2019 | 13:04
Cosmarul din turul 1 Motivul pentru care Simona Halep trebuie sa se teama de Ajla Tomljanovic

Simona Halep își începe marți cursa pentru apărarea trofeului la Roland Garros și o va înfrunta în turul 1 pe australianca Alja Tomljanovic. Specialiștii consideră că românca a avut o tragere la sorți favorabilă, în care prima adversară cu adevărat dificilăl ar urma să fie Petra Kvitova, pe care ar putea-o înfrunta în sferturile de finală.

Totuși, Simona ar trebui să fi învățat lecția și să ia în serios fiecare duel, deoarece primele tururi ale turneelor de Grand Slam au reprezentat de multe ori o problemă pentru ea. Ultimul astfel de caz a fost chiar în toamna lui 2018, când deși era pe val în circuitul WTA, Simona era învinsă în chiar partida de debut la US Open, de Kaia Kanepi.

Simona Halep, eliminată de nouă ori în primul tur la turneele de Grand Slam

Deși este de mulți ani o jucătoare de top 3 WTA, Simona Halep a reușit să câștige o singură dată un turneu de Grand Slam, anul trecut, la Paris. Mai mult, a fost eliminată de nu mai puțin de 12 în turul 1 al turneelor majore la care a fost prezentă. Aproape jumătate dintre aceste rezultate, nu mai puțin de 5, au venit după 2015, când Simona era deja o jucătoare consacrată.

Anul 2014 a fost cel în care s-a produs marea ascensiune a Simonei Halep. Printre altele, românca a jucat finala de la Roland Garros, pentru ca doar câteva săptămâni să joace penultimul act și la Wimbledon. Apoi, însă, au urmat și foarte multe dezamăgiri la nivelul turneelor de Grand Slam.

Cele mai negre zile ale Simonei Halep: de la Cepelova, la Kanepi

Primul astfel de șoc a fost suferit la Wimbledon 2015, competiție pe care Simona o aborda din postura de semifinalistă la ediția precedentă. A fost învinsă, însă, încă din primul tur, de Jana Cepelova, jucătoare care nu era în prima sută mondială la acea vreme.

Tot o jucătoare din a doua sută mondială producea șocul câteva luni mai târziu, în ianuarie 2016, la Australian Open. Shuai Zheng trecea în minimum de seturi de Simona Halep, scor 6-4, 6-3. Avea să fie coșmar cu repetiție pentru Simona la Melbourne. Un an mai târziu, românca era din nou învinsă în runda inaugurală. Tot în minimum, de seturi, după un joc în care a fost dominată categoric. A cedat la Shelby Rogers, scor 3-6, 1-6.

Tot în 2017, Simona Halep o comitea și la US Open. A avut ceva ghinion la tragerea la sorți, primind-o pe Maria Sharapova ca adversară. Rusoaica venea după suspendarea pentru dopaj și a făcut un meci neașteptat de bun. Poate singurul memorabil pentru Mașa de la revenire. În 2018, tot la US Open, Simona Halep a pățit-o din nou. A dat peste Kaia Kanepi, iar estona a făcut un meci absolut fabulos și s-a calificat.

La Roland Garros, Simona a fost de trei ori învinsă în primul tur, dar a pățit asta doar până în 2013. După ascensiunea sa din 2014, românca a mai dezamăgit de două ori. Cea mai mare dintre ele a fost în 2015, la un an după finala cu Sharapova. Simona pierdea în acel an în turul 2, învinsă de Mirjana Lucic Baroni, jucătoare care revenea după mulți ani de absență din circuit. Și 2016 a adus o dezamăgire, eliminare în optimi pentru Halep, în fața australiencei Samantha Stosur.