Fotbal international

Coșmarul trăit de Budescu în Arabia Saudită. Șeicii au vrut să scape de el din cauza unei probleme neștiute

30.01.2019 | 20:42
Cosmarul trait de Budescu in Arabia Saudita Seicii au vrut sa scape de el din cauza unei probleme nestiute

Constantin Budescu este cel mai bun jucător din Arabia Saudită la momentul actual, luând în calcul cifrele sale. În 14 meciuri oficiale, acesta a marcat șapte goluri și a oferit cinci pase decisive.

Marius Șumudică a dezvăluit însă că șefii lui Al Shabab au vrut să scape de el în prima parte a sezonului, când jucătorul era accidentat la genunchi. Șeicii au crezut că Budescu nu se va ridica la nivelul așteptărilor lor din cauza acestor probleme medicale.

Coșmarul trăit de Budescu în Arabia Saudită

De altfel, problemele lui Budescu la genunchi sunt încă de actualitate, Șumudică spune că mijlocașul se antrenează suplimentar de fiecare dată pentru a putea duce un meci întreg.

„Budescu e cel mai bun din Arabia Saudită ca note. Dar am avut probleme cu el. Când era accidentat la genunchi voiau s-l schimbe arabii. Trebuie să-l laud pe el. E de admirat pentru cât muncește. Are această problemă la genunchi de când era la FCSB. Trebuie să se pregătească mai mult la fiecare antrenament ca să reziste. La un moment dat va fi nevoie să se opereze” – a spus Marius Șumudică la TV Digi Sport.

Budescu (29 ani) a ieșit din circuitul echipei naționale în ultima perioadă, asta deși cifrele sale pentru prima reprezentativă sunt excelente: cinci goluri în 12 partide. Cea mai bună perioadă a carierei lui Budescu a fost la Astra, formație alături de care a câștigat trofee în România și a ajuns până în primăvara europeană. În Arabia Saudită a ajuns de la FCSB, formație unde a avut cifre bune, dar nu a fost pe placul patronului.

Cota de piață a lui Budescu în momentul de față este de 3,5 milioane de euro.