Fotbal intern

Cosmin Contra, lăudat de presa din Spania. “E principalul avantaj al echipei naţionale a României!”

02.12.2018 | 15:33
Cosmin Contra laudat de presa din Spania E principalul avantaj al echipei nationale a Romaniei

Cosmin Contra a fost lăudat de presa din Spania după tragerea la sorţi din preliminariile EURO 2020. Cotidianul AS consideră că echipa pregătită de Luis Enrique este principala favorită la calificare în grupa F, iar jurnaliştii au analizat selecţionata pregătită de Cosmin Contra.

Astfel, “Guriţă” este elogiat de presa din Spania, iar AS îl vede pe Cosmin Contra drept principalul avantaj al echipei naţionale a României în preliminariile EURO 2020. Spaniolii susţin că “Guriţă” a avut curajul să încerce să schimbe generaţiile şi să le ofere “tricolorilor” spiritul său de luptător.

Presa din Spania l-a lăudat pe Cosmin Contra după tragerea la sorţi din preliminariile EURO 2020

”Cunoscut în Spania, atât ca jucător, cât şi ca antrenor, selecţionerul României a antrenat în La Liga formaţia Getafe, dar şi în ligile inferioare echipe precum Alcorcon sau Fuenlabrada. El pare să fie principalul avantaj al naţionalei României, o echipă aflată în reconstrucţie” scrie cotidianul madrilen.

”Contra şi-a asumat responsabilitatea schimbului de generaţii şi a reuşit să împrumute deja naţionalei sale o parte din spiritul său de învingător. N-a pierdut niciun meci în tot acest an, cu toate că a ratat obiectivul din Liga Naţiunilor” notează acelaşi cotidian din Capitala Spaniei.

Alex Mitriţă, Paul Anton şi Florin Niţă alături de Cosmin Contra la un antrenament al echipei naţionale a României
Cosmin Contra, Florin Niţă. Alex Mitriţă şi Paul Anton la un antrenament susţinut de echipa naţională a României la baza de la Mogoşoaia

Ce scriu spaniolii despre echipa naţională a României

Jurnalistul Javier Silles a analizat şi echipa naţională a României, iar acesta crede că selecţionerul Cosmin Contra se bazează pe jucători cu experienţă precum Cosmin Moţi, Cristi Săpunaru, Alex Chipciu şi Paul Anton. Javier Silles nu a uitat nici de Ianis Hagi.

”Coloana vertebrală a românilor este formată din jucători care au evoluat mult în ultima vreme pentru ei. Moţi, Săpunaru, Chipciu sau Paul Anton se numără printre titularii obişnuiţi. Nicolae Stanciu este unul dintre puţinii fotbalişti care poate face diferenţa, în timp ce fiul lui Gheorghe Hagi a început să fie şi el convocat la prima echipă. Contra joacă un 4-2-3-1, însă nu a reuşit să rezolve încă problemele la faze fixe ale românilor”.