Fotbal international

Cosmin Olăroiu, interviu în China. Unde va antrena în sezonul viitor

24.11.2018 | 12:58
Cosmin Olaroiu interviu in China Unde va antrena in sezonul viitor

Cosmin Olăroiu a acordat un interviu jurnaliștilor din China, cărora le-a dezvăluit obiectivele pentru anul 2019, după un sezon în care a reușit clasarea pe locul 5 în prima ligă chineză cu Jiangsu Suning, echipă pe care a preluat-o de la Fabio Capello și pe care a reușit să o ducă mai sus cu 7 poziții în clasament față de stagiunea precedentă.

Antrenorul român a avut un an bun în China, iar patronii echipei i-au propus prelungirea contractului până în anul 2021 după ultima etapă din campionat. Înțelegerea prevede însă ca Jiangsu Suning să câștige titlul de campioană. Olăroiu este realist și declară în interviul acordat unui ziar din China că obiectivul său pentru 2019 este să nu termine campionatul mai jos de locul 5. Am putea numi acest lucru progres în pași mici, dar siguri, iar Olăroiu știe că sunt multe aspecte de care trebuie să se ocupe dacă vrea să devină campion în China cu Jiangsu.

Cosmin Olăroiu, interviu după ce a terminat pe locul 5 în China

În interviul acordat jurnaliștilor din China, Cosmin Olăroiu mai spune că a ales Superliga pentru că a vrut o nouă provocare, iar preluarea unei echipe care fusese antrenată de italianul Fabio Capello era o ofertă pe care nu a putut să o refuze. Tehnicianul român s-a declarat foarte mulțumit de parteneriatul încheiat de Jiangsu Suning cu Inter-China Group Corporation, companie care furnizează produse agrochimice profesionale, fiind de părere că reputația clubului va crește și mai mult, mai ales la nivel global.

Nu în ultimul rând, Cosmin Olăroiu a vorbit despre jucătorii pe care îi antrenează și de care este extrem de mulțumit. Olăroiu a spus că fotbaliștii din lotul lui Jiangsu sunt foarte disciplinați, la doar câteva zile după ce Huang Zichang, fotbalist în vârstă de 21 de ani, a câștigat titlul de cel mai bun tânăr jucător din Superliga din China.