Fotbal international

Costel Gâlcă, decizie surpriză! Unde va antrena sezonul viitor

29.05.2019 | 14:32
Costel Galca decizie surpriza Unde va antrena sezonul viitor
ADVERTISEMENT

Antrenorul echipei Vejle Boldklub, Costel Gâlcă, a luat o decizie surpriză în privința viitorului său, după ce nu a reușit salavarea de la retrogradare în actualul sezon. Fostul tehnician de la FCSB în vârstă de 47 de ani a decis să rămână la actuala sa formație chiar și în liga a doua, urmând să aibă ca obiectiv promovarea imediată pe prima scenă a fotbalului din Danemarca.

Costel Gâlcă, decizie surpriză: ”Nu fug de responsabilități”

”Am avut parte de o provocare interesantă la Vejle Boldklub și nu vreau să fug de responsabilități. Chiar dacă este o dezamăgire faptul că am retrogradat, există mult potențial la echipă și am încredere că ne vom întoarce foarte reprede în prima ligă. Acum, jucătorii și cu mine avem o mică vacanță, iar când ne vom întâlni în iunie vom începe munca de reconstrucție”, a fost declarația făcută de Costel Gâlcă după anunțul surpriză că rămâne la formația daneză.

ADVERTISEMENT

”Am un sprijin extraordinar de puternic aici, începând de la suporteri și încheind cu oamenii din administrație. Dezvoltarea academiei este în plină desfășurare și aștept cu nerăbdare ca cei mai buni tineri să fie integrați în echipa de seniori. Pentru sezonul următor avem un obiectiv bine stabilit, promovarea în prima ligă”, a mai spus Constantin Gâlcă pentru site-ul oficial al clubului Vejle Boldklub.

Costel Gâlcă în timpul unui meci al echipei Vejle Boldklub

”Și-a pus amprenta asupra echipei și este foarte motivat”

Directorul clubului Vejle Boldklub, Henrik Tonder, a lăudat munca depusă de Constantin Gâlcă la formația daneză: ”El a preluat responsabilitățile într-o situație dificilă și și-a pus imediat amprenta asupra echipei. Am fost competitivi, dar din păcate nu am mai reușit salvarea de la retrogradare. Cu toate acestea, atât eu cât și Costel Gâlcă ne-am dorit să continuăm colaborarea. Este foarte motivat și salutăm dorința lui de a readuce echipa acolo unde îi este locul”.

ADVERTISEMENT

Constantin Gâlcă a preluat-o pe Veljle Boldklub la începutul lunii martie, atunci când echipa se afla pe ultimul loc în campionat. În 1985, actuala echipă a lui Gâlcă a fost eliminată de Steaua, în primul tur din Cupa Campionilor Europeni, roș-albaștrii reușind să câștige ulterior trofeul. Tehnicianul a antrenat ultima dată în România în sezonul 2014-2015, atunci când a fost dat afară de la FCSB deși câștigase campionatul Cupa și Cupa Ligii României. El a fost dorit și la FC Viitorul, în cazul în care Gică Hagi ar fi plecat să pregătească o formație din străinătate.