Sporturi

Craiova are o nouă arenă sportivă! Bănia își întregește complexul sportiv şi poate organiza competiţii continentale. Foto şi Video

19.08.2020 | 13:46
Craiova are o noua arena sportiva Bania isi intregeste complexul sportiv si poate organiza competitii continentale Foto si Video
Orașul Craiova are o nouă arenă sportivă! Bănia își întregește complexul sportiv sursă foto: Mihail Genoiu / Facebook
ADVERTISEMENT

Oltenia a fost mereu un „izvor” nemărginit de talente, atât în fotbal, cât și în întreaga societate. Când vorbim de sport în țara noastră, nu putem să nu îi apreciem pe olteni.

În ultimul deceniu, Bănia a renăscut din punct de vedere sportiv. Sala Polivalentă a cunoscut marea performanță a fetelor de la handbal, câștigarea Cupei EHF, în timp ce lângă a fost construit noul stadion „Ion Oblemenco”.

ADVERTISEMENT

În curând, sportivii amatori și profesioniști din Craiova se vor putea bucura de o nouă arenă. Stadionul de atletism este gata să găzduiască întreceri.

O nouă arenă în orașul Craiova! Stadion de atletism de cinci stele pentru sportivi

Atleții craioveni au avut mare nevoie de un loc în care să-și poată desfășura activitatea sportivă, iar în curând se vor putea bucura de cea mai modern stadion din țară. Cu o capacitate de 5.000 de locuri, arena va putea găzdui competiții naționale și internaționale de atletism.

ADVERTISEMENT

Toate lucrările au fost monitorizate de un prestator recomandat de Asociația Internațională a Federațiilor de Atletism, cu  misiunea de a elabora documentațiile în vederea certificării stadionului de atletism la categoria WORLD ATHLETICS (IAAF): II.

„Aveți o bază sportivă impresionantă, deja concurați cu cele mai bune baze din țară.  Pentru atletism sunteți în top. Faptul că aveți și pista de încălzire pe care doriți să o acoperiți vă dă un plus mare față de alte stadioane. Viitorul sportului este la comunitățile locale, iar în Craiova este un exemplu de bună practică. Chiar putem face o inaugurare cu o competiție de copii, vom lansa invitații pentru mai multe cluburi din străinătate. Este foarte bine că putem începe cu toate dotările, vă mulțumesc că ați făcut apel la noi pentru a veni cu expertiza pentru regulament, legat de organizare, de calendar și ce competiții se pot face la ce aveți dumneavoastră aici.

ADVERTISEMENT

Cred că acest nou stadion va aduce comunității din Craiova, aceea dorință de a face atletism. Baza de aici este foarte bună și se vor muta foarte multe competiții naționale și internaționale la Craiova, ne putem gândi chiar și la o balcaniadă”, declara Florin Florea, președintele Federației Române de Atletism, în urmă cu câteva luni.

atletism craiova
Orașul Craiova are o nouă arenă sportivă! Bănia își întregește complexul sportiv

Zona de concurs a arenei din Bănie va include pista de alergare, având 8 culoare, două instalații pentru săritura în lungime și triplu salt în aceeași direcție, cu zone de aterizare la fiecare capăt, groapă cu apă pentru cursa de alergare peste obstacole, două instalații pentru săritura în înalțime, două pentru săritura cu prăjina în aceeași direcție, o instalație combinată pentru aruncarea ciocanului și discului, o instalație pentru aruncarea discului în direcția opusă instalației combinate, două instalații pentru aruncarea suliței și două pentru aruncarea greutății.

ADVERTISEMENT
  • 46.518.437,56 lei cu TVA este costul total al investiției. Totul a fost suportat din bugetul local
  • 6 stâlpi de nocturnă are stadionul de atletism din Craiova

„Cântec pentru Oltenia” a răsunat deja pe noul stadion! Sunt porți de fotbal pe teren, dar nu se știe dacă se va juca

Totul este pregătit pentru competițiilor ce se vor desfășura, inclusiv instalația de sunet. Oltenii nu au putut să nu inaugureze instalația de sunet fără imnul legendar al Universității Craiova.

„Încă de la începutul acestui proiect ne-am dorit să sprijinim atât performanţa, cât şi dezvoltarea sportului de masă. De altfel, unul dintre obiectivele declarate ale noului stadion este de a atrage cât mai mulţi cetăţeni ai Craiovei, de la copii la adulţi spre sport, oferindu-le o bază completă de pregătire, ultramodernă de secol XXI. Primăria Craiova a considerat că performanța trebuie încurajată și răsplătită, și astfel, am construit cea mai frumoasă și una dintre cele mai mari arene de atletism din România, ce va putea găzdui inclusiv competiții europene de categoria WORLD ATHLETICS (IAAF): II. Sunt două piste gata de folosire – una la standarde competiționale, de 400 metri, dar și cea de warm-up, fiecare cu instalație de nocturnă separată.

Sistemul audio de înaltă fidelitate va oferi ambientul necesar celor care vor evolua pe terenul de competiții. Toate materialele și instalațiile sunt noi și vor utila nu doar pista mare, ci și pista de warm-up, iar vestiarele și cabinele sunt pregătite pentru sportivi și membrii echipelor”, a declarat și Mihail Genoiu, primarul Municipiului Craiova. 

atletism craiova
Orașul Craiova are o nouă arenă sportivă! Bănia își întregește complexul sportiv
sursă foto: Mihail Genoiu / Facebook

Complexul sportiv de pe bulevardul „Ilie Balaci” cuprinde o sală polivalentă, stadionul de fotbal „Ion Oblemenco”, arena de atletism și cantonamentul „Corneliu Andrei Stroe”, destinat clubului de fotbal Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT