Life

Creatura care și-a făcut apariția în munții României. Știe să se ascundă foarte bine și vânează mai mult noaptea

Creatura care și-a făcut apariția în munții României. Se poate ascunde foarte bine și vânează, în general, în timpul nopții.
30.03.2024 | 17:29
Ce animal a apărut în munții României. Sursa foto: Pixabay, Facebook/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Creatura care a apărut de curând în munții României. Se ascunde foarte bine, vânează în timpul nopții și puii merg la vânătoare la doar câteva luni de la naștere.

Creatura care și-a făcut apariția în munții României. Vânează mai mult noaptea și se ascunde foarte bine

De curând, un motan sălbatic a fost surprins în munți, în Parcul Național Semenic – Cheile Carașului. Acesta a fost filmat, iar imaginile au fost postate de Romsilva pe rețelele sociale.

ADVERTISEMENT

Pisica sălbatică este un animal solitar, care obișnuiește să vâneze noaptea. Animalul se hrănește cu animale mici și cu păsări, având un teritoriu de vânătoare de peste 300 de hectare.

“Am venit, am marcat, am plecat. Un motan sălbatic (Felis silvestris) își marchează teritoriul și este înregistrat de camera de monitorizare a faunei pe care colegii noștri de la Romsilva – Parcul Național Semenic – Cheile Carașului au montat-o într-un tunel prin care trecea o fostă cale ferată forestieră din parc, se arată în postarea paginii de Facebook Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.

ADVERTISEMENT

Acest animal seamănă foarte mult cu pisica domestică, dar se distinge prin câteva trăsături. Pisica sălbatică are fondul cenușiu tigrat cu dungi negre, fiind mai mare decât cea domestică, iar părul ei este mai lung.

De asemenea, pisica sălbatică se distinge prin forma cozii, dar și cea a petelor aflate pe coatele picioarelor. Coada lor este cilindrică și groasă până la vârf, cu 4 – 8 inele ce se estompează din ce în ce mai mult. Acestea devin incomplete spre baza cozii.

ADVERTISEMENT

Lungimea cozii atinge 35 de cm. Atunci când ajunge la maturitate, pisica sălbatică poate ajunge la o greutate de 8 kg, iar corpul poate avea o lungime de 70 cm.

Perioada de împerechere a pisicilor sălbatice este februarie – martie. Gestația durează aproximativ 70 de zile, iar pisica aduce pe lume 2 – 4 pui.

ADVERTISEMENT

După numai o lună, aceștia sunt deja capabili să o urmeze la vânătoare pe mama lor. După trei lunii, puii încep să vâneze singuri. Masculul nu se implică în creșterea puilor, ci doar femela.

“În ambianța sa nativă, această specie se obișnuiește ușor cu arii diverse de răspândire, preferând îndeosebi pădurile liniștite, cât mai întinse cu arborete bătrâne sau hățișuri”, informează pagina Romsilva.

ADVERTISEMENT