Life

Animalul sălbatic care și-a făcut apariția pe străzile din București. Oamenii au rămas șocați când l-au văzut. „Mi-a mâncat gâștele și găinile”

Animalul sălbatic care a semănat panică într-un cartier din Capitală. Locuitorii nu știu cum să scape de el și spun că este periculos.
16.03.2024 | 17:49
Animalul salbatic care sia facut aparitia pe strazile din Bucuresti Oamenii au ramas socati cand lau vazut Mia mancat gastele si gainile
Animalul sălbatic care a semănat groază într-un cartier din București. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

În ultima vreme, pare că Bucureștiul a început să fie din ce în ce mai mult pe placul animalelor. Fie că vorbim de porci mistreți, fie de alte creaturi, toate s-au adaptat mediului urban și conviețuiesc alături de oameni. Însă, unele dintre ele pot fi periculoase, atât pentru locuitorii Capitalei, cât și pentru animalele pe care aceștia le dețin.

Vulpile au luat cu asalt Bucureștiul

Bucureștenii din cartierul Giulești trăiesc cu frica în sân în fiecare zi. Un animal sălbatic și-a făcut prezența în cartier și pare că nu are de gând să plece prea curând. S-a adaptat atât de repede, încât prezența locuitorilor aproape că nu mai reprezintă un pericol.

ADVERTISEMENT

O vulpe este cea care a creat panică în rândul locuitorilor din Giulești. Animalul se plimbă nestingherit pe străzi. Deși pare inofensivă, mulți se tem de ea, mai ales că are anumite ”antecedente” în curțile bucureștenilor.

Pe grupul de Facebook destinat locuitorilor din Giulești, vulpea a creat un val de reacții. Un locatar a surprins câteva imagini cu ea, iar părerile au fost împărțite.

ADVERTISEMENT

Multe persoane au spus că vulpea este aproape domesticită, având în vedere că este prezentă în zonă de ani buni. Potrivit unor locatati ai cartierului, aceasta ar fi fost izgonită atunci când s-a amenajat lacul, iar acum este în căutare de hrană.

Sectorul 6 al Capitalei are și el o vulpe ”în dotare”

Alți giuleșteni, însă, se tem de prezența vulpii și o consideră un real pericol pentru animalele pe care le au în gospodărie. Mulți dintre ei s-au trezit cu găinile sau gâștele mâncate de vulpe.

ADVERTISEMENT
vulpe cartier Giulești
Vulpea a fost surprinsă de locuitorii din Giulești ziua, în amiaza mare. Sursa foto: Facebook

”A scăpat din cotețul meu de găini și porumbei, mi-a ras tot.” sau ”I-a mâncat unui prieten 20 de găini.” sunt doar câteva dintre reacțiile locuitorilor din cartierul Giulești.

Se pare că vulpile sunt foarte populare în București, iar Giuleștiul nu este singurul cartier care se poate ”lăuda” cu un astfel de animal. În cartierul Crângași, o vulpe aproape că a devenit mascota zonei de lângă Lacul Morii.

ADVERTISEMENT

La fel ca vulpea din Giulești, vulpea din Crângași nu se sperie deloc de oameni. Din contră, se pare că îi place să facă mișcare și, deseori, a fost surprinsă în timp ce alerga alături de bucureșteni în parc.

Bucureștenii din Sectorul 6 nu sunt deloc speriați de vulpe. Pe diverse grupuri de Facebook, aceștia au spus că animalul este destul de cuminte. Vulpea nu a rănit pe nimeni până acum, ci doar pare că este în căutare de hrană.

ADVERTISEMENT
Tags: