News

România, în creștere economică! Pe ce cifre se bazează raportul dat publicității

17.04.2019 | 19:30
Romania in crestere economica Pe ce cifre se bazeaza raportul dat publicitatii
ADVERTISEMENT

România a înregistrat una dintre cele mai mari creșteri economice din ultimii ani! Departamentul pentru Politici Fiscal Bugetare a arătat faptul că a avut loc o creștere cu + 7% în 2017 și plus 4,1% în 2018. Sursa citată a făcut publică o serie de statistici care demonstrează că ”Guvernarea PSD a adus cea mai mare crestere economica din ultimii ani + 7% în 2017 și plus 4,1% în 2018”.

Creștere economică a avut loc în perioada guvernării PSD

Departamentul pentru Politici Fiscale Bugetare al Partidului Social Democrat a indicat o serie de statistici care arată o creștere importantă economică în perioada guvernării partidului în cauză. Aceștia au transmis și că ”în acest timp ponderea datoriei agregate în PIB și a datoriei guvernamentale în PIB au scăzut.”

ADVERTISEMENT

Specialiștii de la Departamentul pentru Politici Bugetare prezintă o serie de date care aparțin Băncii Cnetrale Europene din care reiese că “România are cea mai mică datorie agregată (publică și privată – gospodării și companii nefinanciare) din UE (Raportul din martie al Comitetului European pentru Risc Sistemic disponibil. Conform Eurostat / Comisiei Europene România are a cincea cea mai mică pondere a datoriei guvernamentale în PIB și în scădere.” 

Creștere economică importantă în timpul PSD
Creștere economică importantă în timpul guvernării Partidului Social Democrat

“România are cea mai mică datorie”

”Am crescut economia scazând datoria. România are al 7 lea cel mai mic serviciu al datoriei din UE”, s-a mai subliniat în cadrul postării site-ului oficial al Departamentului pentru Politici Fiscal Bugetare al PSD.În acest context, creșterea economică în ultimii ani este; + 7% în 2017 și plus 4,1% în 2018.

ADVERTISEMENT

• România a înregistrat în ultimii 2 ani cea mai mare creștere economică din UE, în contextul în care ponderea datoriei agregate s-a redus cu 10 puncte procentuale din PIB în trimestrul 3 2018 relativ la trimestrul 4 2016, ca urmare a reducerii:
– cu 3,2 pp a ponderii datoriei publice în PIB
– cu 6,2 pp a ponderii datoriei companiilor nefinanciare în PIB
– cu 0,5 pp a ponderii datoriei gospodăriilor în PIB