News

Cristian Tudor Popescu critică dur protocolul cu Biserica Ortodoxă Română: „Iohannis nu a știut! Dacă știa, l-ar fi blocat!”

17.04.2020 | 20:32
ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu a atacat în termeni duri protocolul dintre BOR și MAI, însă l-a lăudat pe președintele Klaus Iohannis pentru atitudinea sa. De asemenea, gazetarul l-a criticat pe Ludovic Orban, un prim-ministru care nu-și asumă măsurile nepopulare.

Cristian Tudor Popescu, critici dure la adresa sistemului

Jurnalistul nu crede că actualii politicieni sunt diferiți față de cei din trecut și nici nu este optimist că se vor schimba vreodată. CTP crede că toată clasa politică din România nu este interesată defel de oamenii de rând.

ADVERTISEMENT

„Politicienii vor rămâne la fel de demagogi, ticăloși, neinteresați de oameni, la fel de mincinoși, la fel de contradictorii cu ei înșiși. Ceea ce popular spus, înseamnă prostire în față.

Avem exemplu foarte recent, cel al premierului Orban. Politicienii sunt la fel, vor rămâne la fel. Au avut o perioada mai în care au stat la apă scăzută, adâncă, au stat low profile jos, acuma scot capetele pentru că nu trebuie să-i uite lumea.

ADVERTISEMENT

Autobăgarea în seamă, a te băga în autoizolare avem, dar avem și autobăgare în seamă a politicienilor, sau cu altă expresie științifică, aflare în treabă.

Timpul e scurt, nu are rost să povestim, politicienii vor rămâne la fel. Apelul președintelui e tot politică, după ce ieri a venit și ne-a spus că dacă nu stăm în casă vor fi înmormântări, astăzi de ce a simțit nevoia să mai iasă?”, a explicat CTP la Digi 24.

ADVERTISEMENT

Protocolul MAI-BOR, desființat de Cristian Tudor Popescu

Totodată, gazetarul a vorbit în termeni duridespre protocolul dintre MAI și BOR, pe care Ludovic Orban nu și-l asumă așa cum ar trebui să o facă.

„Nu există nicio referință în discursul domnului președinte la Biserică. Nicio referință la protocolul ăsta reșapat. Nimic n-a spus, deși sunteți acasă vin voluntarii la dumneavoastră cu lumina, stați liniștiți, vă dă pâine sfințită la pungă, n-a spus nimic.

ADVERTISEMENT

Mesajul de astăzi l-a dat pentru a-l întări pe cel de ieri după apariția, a doua venire a domnului Vela, a doua pogorâre, în care spunea că s-a schimbat modificarea. Dar nu pentru că ar fi zis președintele, ci pentru că a avut niște consultări cu specialiștii. Când le-a avut? Noaptea după ce a venit cu protocolul, după ce ni l-a comunicat?

A spus doar stați în casă. Adică, rămâne cum am stabilit, nu cum spune unii și alții. Unii și alții find domnul Vela și domnul Orban. Care, domnul Orban și dânsul ne-a dat o probă că politica nu se plimbă, politicienii nu se schimbă. Nu se vor schimba nici după molimă.

Cum să nu știți domnule prim-ministru despre protocolul cu BOR? Nu vedem ședințele în care luați fiecare ministru în parte și îi aduceți corecții. Domnului tătaru i-ați spus să repartizeze și acolo unde se fac mai puține testări, dați recomandări, cunoașteți. Ordinul 662 cum ați spus imediat după aceea, și nu știți nimic în legătură cu un astfel de act care putea să arunce țara în aer de Paște?”, a adăugat CTP.

Ludovic Orban, lipsit de credibilitate conform lui CTP

Cristian Tudor Popescu nu se poate împăca cu modul în care Ludovic Orban neagă că ar fi cunoscut „detaliile” protocolului dintre BOR și MAI.

„Domnul Tătaru știe foarte bine și s-a pronunțat, domnul Arafat știa de asta cu o săptămână înainte și domnul Orban nu numai că știa, dar a și aprobat acest protocol marți seara. Nu ați spus că protocolul e foarte bun? E vorba doar de pâine la pungă și lumină la poarta casei. Cum adică nu știți?

Președintele în niciun caz nu a știut de acest protocol. Dacă ar fi știut l-ar fi blocat! Bine că ai făcut ăsta, Marcele, ca să ne voteze și pe noi credincioșii. Așa cum a votat Orban la referendumul lui Dragnea, ăla pentru familia lui Dragnea, s-a dus și a votat și le-a comunicat membrilor PNL că merge să voteze. Ca să mai găbjească niște voturi de la același public pe care îl viza acum cu protocolul ăsta.

Nu știu cum poate să mobilizeze oamenii domnul Daniel. Când spunea el la Colectiv că ce să facem noi slujbe la cutia aia de tablă, la biserică se fac slujbele. Ce a spus capul nostru spiritual?

„Cea mai mare tristețe a preoților în aceste zile e că n-au credincioși la slujbă”, asta a spus ÎPF. Cea mai mare tristețe a preoților români nu e că mor în fiecare zi câte 15-20-10-20, 400 de români care au murit cu zile din pricina acestui virus, vor mai muri. Nu aceasta e cea mai mare tristețe a domnului Daniel ci faptul că n-au clienți.

Tristețea asta o au proprietarii de restaurante, de hoteluri. Îi înțeleg pe oamenii cere aveau nevoie de petul ăla care conține o lumănare, un pet de înghețată? Eu nu sunt credincios, dar îi înțeleg”, a concluzionat gazetarul.

ADVERTISEMENT