Sport

Secretele lui Cristiano Ronaldo! Cum se menţine în formă vedeta lui Manchester United: “Somnul îmi ajută muşchii”

Câștigătorul a cinci Baloane de Aur, Cristiano Ronaldo, uimește fotbalul internațional cu fizicul și forma sa la 37 de ani printr-un stil de viață strict.
05.02.2022 | 14:02
Secretele lui Cristiano Ronaldo Cum se mentine in forma vedeta lui Manchester United Somnul imi ajuta muschii
Cristiano Ronaldo a împlinit astăzi 37 de ani, dar corpul și atletismul său arată ca a unui jucător de 20 de ani. Credit photo: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Data de 5 februarie este ziua aniversării lui Cristiano Ronaldo, vedeta lui Manchester United. Portughezul a împlinit 37 de ani, dar corpul și forma atletică încă arată ca a unui jucător de 20 de ani.

Deși majoritatea jucătorilor profesioniști se retrag din lumea fotbalului până la această vârstă, Ronaldo nu este genul obișnuit de fotbalist. El continuă să joace fotbal la cel mai înalt nivel, ducând pe Manchester United în fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor. În culise, portughezul are un stil de viață foarte sănătos și activ.

ADVERTISEMENT

Dieta strictă stă la baza carierei lui Ronaldo

Cristiano Ronaldo este cunoscut pentru discursul său despre alimentația sănătoasă. Gestul său de a îndepărta sticlele de Coca-Cola în cadrul unei conferințe de presă de la Campionatul European din vara anului trecut a făcut furori în presa internațională.

Portughezul a avut o influență puternică și în vestiarul lui Manchester United. După ce s-a întors la club, el a dezvăluit că desertul face parte din trecutul său, astfel că regimul său strict a început să fie copiat.

ADVERTISEMENT

Superstarul nu-și răsfață plăcerile nesănătoase și vinovate ale omului de rând. Coechipierul său de la echipa națională, Jose Fonte, a spus că Ronaldo este un model pentru abordarea sa de a ține dietă.

Fonte a dezvăluit pentru presa engleză: „Evident, de regulă, el mănâncă frumos și curat, știți acea quinoa drăguță și toate chestiile astea sănătoase. Multe ouă, cartofi dulci, broccoli, lui îi place asta”.

ADVERTISEMENT

„Ne uităm mereu la ceea ce mănâncă și ce face, știi că este cel mai bun și vrei să reproduci ceea ce face pentru că trebuie să facă ceva corect”, a mai spus Jose Fonte.

Pregătirea și mentalitatea îl mențin pe Cristiano Ronaldo la un nivel înalt

Superstarul portughez prioritizează un somn lung și o rutină consecventă, având chiar un ritual înainte de fiecare meci pentru a da cel mai bun randament.

ADVERTISEMENT

Ronaldo nu doarme niciodată mai puțin de opt ore. El a declarat pentru FourFourTwo: „Mă culc devreme și mă trezesc devreme, mai ales înainte de meciuri. Somnul îmi ajută mușchii să se recupereze, ceea ce este foarte important”.

La un moment dat, Wayne Rooney a spus cum procedează fostul său coechipier de la Manchester United înainte de a intra pe teren. „La fiecare meci, înainte ca echipa să iasă la încălzire, trece prin aceeași rutină” a spus englezul, ducând la ideea că este vorba despre o metodă de pregătire consecventă.

Ronaldo folosește o tehnologie specială pentru a-și păstra forma fizică

Internaționalul portughez a făcut totul pentru a se asigura că rămâne într-o formă fizică excelentă și ireproșabilă. El a achiziționat un rezervor de ultimă generație pentru terapie cu oxigen hiperbaric.

Aparatul îi permite lui Cristiano Ronaldo să respire aer pur direct în plasma sanguină. Astfel, repararea țesutului deteriorat are loc într-un ritm accelerat, permițându-i să se recupereze mai repede și să țină pasul cu programul încărcat de meciuri și antrenamente.

O sursă a vorbit pentru The Sun despre procesul de recuperare al lui Ronaldo: „Toată lumea știe că este un fanatic al fitness-ului și total dedicat să fie în cea mai bună formă în care poate fi”.

„A mai folosit aparate de oxigen în cariera sa, dar acestea nu sunt la fel de ușor de găsit în Marea Britanie, așa că a decis să cumpere una și să o instaleze acasă”, a mai precizat sursa.

Acestea sunt principalele motive pentru care Cristiano Ronaldo ratează atât de puține meciuri din cauza unei accidentări.

ADVERTISEMENT