Sport

Gabi Tamaș a făcut echipa României la Euro 2024: „Drăgușin n-are viteză”. Analiză spectaculoasă

Gabi Tamaș, analiză asupra lotului naționalei României pentru Campionatul European. Critic cu Drăgușin, impresionat de Olaru și Coman.
29.04.2024 | 12:50
Gabi Tamas a facut echipa Romaniei la Euro 2024 Dragusin nare viteza Analiza spectaculoasa
Gabi Tamaș are 67 de meciuri la echipa națională a României. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Gabi Tamaș e unul dintre cei mai nonconformiști fotbaliști români din istorie. Fostul mare internațional român l-a ajutat pe Edi Iordănescu să construiască 11-le României pentru turneul final din Germania.

Gabi Tamaș a schițat echipa României la EURO 2024

Gabi Tamaș, fostul jucător al naționalei României, a ales post pe post cei mai buni jucători români din acest moment la podcastul lui Costin Ștucan: „Eu îți dau doi jucători pe post și tu spui favoritul tău”, a spus moderatorul. Fostul fotbalist a răspuns în stilul caracteristic: „Români?! Niciunul! Ce dacă e vorba de echipa națională?”.

ADVERTISEMENT

Tamaș a făcut o alegere surprinzătoare când a fost întrebat de Horațiu Moldovan și Ștefan Târnovanu: „Amândoi. Nu mă băgați în de-astea de-ale voastre… Niță!”.

Cea mai simplă alegere a fost la postul de fundaș dreapta, unde Manea concurează cu Rațiu: „Aici îmi dai niște exemple. Campionatul românesc și campionatul spaniol. Eu mă duc la spaniol, nu?”.

ADVERTISEMENT

Fostul fundaș central a făcut o analiză mai amplă la postul de stoper și a explicat care e punctul vulnerabil al lui Radu Drăgușin. Tamaș a făcut o alegere surprinzătoare când a fost pus să aleagă între Drăgușin și Nedelcearu: „Rus! Hai să îți explic eu. Fundașii centrali sunt buni toți patru. Dar ce n-are Drăgușin? E bun tactic că știe să stea în teren. N-are viteză, că de-asta stă mai jos. Când ai unul fără viteză, pe cine pui lângă el? Pe unul cu viteză. Burcă are viteză? Eu cu Goian ne completam foarte bine. Eu aveam viteză. 

Dacă ții minte, nea Piți l-a pus pe Cristi Chivu la mijloc din fundaș central. N-ai cum să faci niciodată comparația asta cu Chiricheș. Să mor… Ăla ce a ridicat deasupra capului? La sfârșit a ridicat trofeul: ‘Săru-mâna, pa-pa’”.

ADVERTISEMENT

Gabi Tamaș îl laudă pe Adrian Șut: „Foarte bine joacă. A crescut foarte, foarte mult”

Pe postul de fundaș stânga alegerea a fost mai simplă pentru Tamaș între Bancu și Mogoș: „Iar sunt diferiți. Bancu”. La mijloc lucrurile sunt însă mai complicate:(n.r. Răzvan Marin sau Șut?). Uite, vezi? Șut foarte bine joacă! A crescut foarte, foarte mult. Răzvan Marin face senzație acolo.

Depinde ce sistem vrei să joci. Că poți să îi bagi pe amândoi. Răzvan Marin e box to box și Șut rămâne acolo. I-ai jucat pe amândoi. El urcă rar, va rămâne acolo. Ai mijlocaș la închidere în ultimii 5-6 ani? Zi-mi unul! Distrugător, cum era Pintilii, Bourceanu. Mai ai?”.

ADVERTISEMENT

Gabi Tamaș are și un preferat când vine vorba de Marius Marin și Darius Olaru: „Ooo… ce veste minunată! Olaru. Îmi place, dar acum e puțin în decădere în ultimele etape, dar el era motorul Stelei, FCSB-ul și îmi place foarte mult de el. Nu știu ce n-are. Cam le are pe toate”.

Răspunsul ferm care îl va supăra pe Gică Hagi. A ales între Stanciu și Ianis

Gabi Tamaș nu a stat nicio secundă pe gânduri când Costin Ștucan l-a pus să aleagă între Nicolae Stanciu și Ianis Hagi: (n.r. răspunde foarte repede). Stanciu!”. Fostul președinte de la Chiajna a tranșat și lupta dintre Man și Moruțan: Man!”.

Fostul fotbalist cu meciuri în Premier League e convins că Florinel Coman ar putea să fie titular la Euro 2024, chiar dacă are concurență acerbă pe post cu Valentin Mihăilă și Denis Drăguș: „În momentul de față Coman sau Mihăilă”.

În atac, lucrurile sunt foarte clare pentru Tamaș când vine vorba de duelul George Pușcaș – Denis Alibec: „Alibec. După părerea mea este peste Pușcaș. Tot ceea ce nu știe Pușcaș știe Alibec”, a mai spus Tamaș pentru iamsport.ro.

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Rușii au schimbat simbolul de pe echipamentele militare trimise în Ucraina. Ce reprezintă...
Rușii au schimbat simbolul de pe echipamentele militare trimise în Ucraina. Ce reprezintă noul semn observat în apropiere de Harkov
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să plătească pentru un pahar
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent...
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent luată de milionarul român
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod...
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod inedit! Actrița și familia ei și-au cumpărat o locuință de poveste și în Maramureș
VIRUSUL mortal care UCIDE precum COVID-UL! E ALERTĂ MAXIMĂ
VIRUSUL mortal care UCIDE precum COVID-UL! E ALERTĂ MAXIMĂ
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Divorț fulgerător în lumea fotbalului. Au rezistat doar câteva luni
Divorț fulgerător în lumea fotbalului. Au rezistat doar câteva luni
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2...
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2 Mai: cel puțin 33 de milioane de euro. Cine va plăti
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților