Sport

Cristina Neagu, convocată la națională după accidentarea la genunchi! Starul de la CSM București nu a mai jucat de 9 luni

16.09.2019 | 21:46
Cristina Neagu convocata la nationala dupa accidentarea la genunchi Starul de la CSM Bucuresti nu a mai jucat de 9 luni

Jucătoarea formației CSM București, Cristina Neagu, a fost convocată la echipa națională de handbal feminin a României, după accidentarea suferită la genunchi la meciul cu Ungaria de la Campionatul European din decembrie 2018. Din acel moment, superstarul grupării bucurește nu a mai jucat niciun meci, ea fiind în acest moment pe finaul perioadei de recuperare.

Cristina Neagu, convocată la națională după accidentarea la genunchi

Selecționerul echipei naționale de handbal feminin a României, Tomas Ryde, a anunțat lotul pentru partidele cu Ucraina și Insulele Feroe, primele din campania de calificare la campionatul European din 2020, iar printre jucătoarele convocate se află și Cristina Neagu. Interul stânga a suferit o suferit o ruptură a ligamentului încrucişat anterior de la genunchiul drept la finalul anului trecut și nu a mai jucat de atunci.

Cele 21 de jucătoare convocate de Tomas Ryde sunt următoarele: Andreea Adespii, Raluca Băcăoanu, Diana Ciucă, Yulyia Dumanska, Cristina Florica, Mădălina Zamfirescu (toate SCM Râmnicu Vâlcea), Denisa Dedu, Laura Moisă, Cristina Neagu, Gabriela Perianu, Crina Pintea (toate CSM Bucureşti), Eliza Buceschi, Daria Bucur, Cristina Laslo (toate Corona Braşov), Bianca Tiron, Aneta Udriştoiu (ambele Dunărea Brăila), Andreea Popa, Andreea Polocoşer (ambele Minaur Baia Mare), Valentina Ardean Elisei (Gloria Bistriţa), Lorena Ostase (CSM Slatina), Ana Maria Popa (SCM Gloria Buzău).

Cristina Neagu întinsă pe podea după accidentarea suferită la genunchi în decembrie 2018

România debutează cu Ucraina pe teren propriu

Echipa națională de handbal feminin a României va debuta în campania de calificare la Campionatul European din 2020 împotriva reprezentativei Ucrainei, meciul fiind programat miercuri, 25 septembrie, de la ora 18:30, la Brașov. Patri zile mai târziu, fetele lui Tomas Ryde vor întâlni în deplasare selecționata Insulelor Feroe, de la ora 17:00. Din grupa a 7-a de calificare mai face parte formația Poloniei.

La finalul lunii mai, Tomas Ryde a fost numit oficial în funcția de selecționer al echipei naționale de handbal feminin a României. În același timp, suedezul a preluat și funcția de antrenor principal la CSM București.