Fotbal international

Cristoph Daum, din nou în atenția publicului! Fostul selecţioner a comentat salutul controversat al turcilor

19.10.2019 | 16:44
Cristoph Daum din nou in atentia publicului Fostul selectioner a comentat salutul controversat al turcilor
ADVERTISEMENT

Cristoph Daum, fostul selecţioner al României, a intrat în atenţia publicului din Turcia, după ce a comentat salutul controversat al fotbaliştilor naţionalei în semn de solidaritate cu soldaţii plecaţi în Siria. Daum a pregătit 3 formaţii din Turcia: Fenerbahce, Bursaspor şi Besiktas şi a discutat pentru o televiziune din Germania situaţia prin care trec turcii.

Cristoph Daum despre situația din Turcia: „Soldații sunt ca polițiștii în Germania!”

Cristoph Daum a vorbit despre situația dificilă prin care trece Turcia și i-a comparat pe soldații turci cu polițiștii nemți: „Am lucrat la trei cluburi din Turcia. Armata turcă are un mare respect în țară. Am lucrat cu sute de jucători acolo și am văzut mulți jucători salutând soldații. Dar niciodată nu au existat atât de multe evenimente, ca în prezent”.

ADVERTISEMENT

„Armata turcă are o putere mai mare în Turcia. Trupele din Turcia, sunt văzute precum poliția din Germania. Soldații sunt ca prietenii tăi, asistenții tăi”, a mai spus Daum.

Moment controversat la meciul Turciei. Sursă foto: thesun.co.uk
Moment controversat la meciul Turciei. Sursă foto: thesun.co.uk

Selecționerul turc a fost foarte dur când a explicat salutul

Imediat după golul marcat de Cenk Tosun în victoria 1-0 cu Albania, jucătorii turci sau intrat în atenția FIFA pentru salutul militar pe care l-au făcut. Şenol Güneş, selecționerul Turciei, a explicat motivul pentru care au salutat în acel mod și a avut cuvinte dure: „Avem 17 martiri. Allah îi va lovi și mai rău pe cei care i-au ucis. Cei care ne-au terorizat țara vor sfârși înecați în sânge”. „Nimeni nu ar trebui să fie ucis nicăieri în lume. Țara noastră se confrunta cu teroarea de ani de zile”.

ADVERTISEMENT

„Nu știam despre martiri. Am fost foarte supărați în vestiar. Triști. Doamne, ajută-i pe soldații noștri să scape din acest război”, a declarat Cenk Tosun la sfârșitul partidei cu Albania.

  • 15.000.000 de euro este cota de piață a lui Cenk Tosun, conform transfermarkt.com
  • 28 de ani a împlinit Cenk Tosun pe 7 iunie
Tags: