News

Cruzime în învățământul românesc. Cazul Rominei Rotariu nu e singular. Alte educatoare care au bătut crunt copii

26.04.2019 | 11:53
Cruzime in invatamantul romanesc Cazul Rominei Rotariu nu e singular Alte educatoare care au batut crunt copii

Cazul Rominei Rotariu aduce din nou în atenția publicului o realitate tristă a învățământului românesc. Cruzimea în școli și grădinițe este din ce în ce mai prezentă, iar doar anul acesta s-au mai petrecut alte două cazuri în care educatoare au bătătut fără milă copii.

Romina Rotariu, condamnată la închisoare pentru violențe contra unui copil

Romina Rotariu, fata lui Iosif Rotariu, a primit o condamnare patru ani și patru luni de închisoare după ce a bătut un copil de doi ani în creșa familiei în care lucra ca îngrijitoare. Totodată, instanța a mai decis ca ea să plătească o sumă de 100.000 de euro drept despăgubiri familiei micuțului.

Nu este, însă, singurul caz în care copii au fost bătuți crunt de cei care trebuiau să îi îngrijească. În luna martie, un băiețel de 5 ani a fost bătut și încuiat de educatoare într-o debara. S-a întâmplat în Brașov, iar mama micuțului a dezvăluit că educatoarea a recurs la acest gest pentru că băiatul nu a vrut să doarmă.

Invățătoare lovește un copil
Mai multe cadre didactice au fost filmate sau acuzate că au bătut copii

Alte cazuri de cruzime în grădinițele și școlile din România

Un alt caz revoltător s-a petrecut în Bumbești Jiu, unde o fata de doar doi ani și jumătate a fost bătută de educatoare, iar ulterior forțată să bea un sirop care provoacă somnolență. Mama feteia susținut că nu doar fetița ei ar fi fost supusă unor asemenea tratamente.

Anul trecut, un învățător din Cluj a lovit mai mulți copii. Bărbatul, în vârstă de 48 de ani, era dascăl în Jucu și a ajuns în centrul atenției după ce l-a învinețit pe un băiețel care spusese că se plictisise la o serbare de Ziua Femeii. Cazul a ajuns și în atenția poliției.

Tot anul trecut, o învățătoare pensionară întoarsă la catedră în București a bătut un băiat și a umilit alte două fete de față cu întreaga clasă. Toți copiii erau în clasa I. De altfel, numărul cazurilor de violență în școli s-a dublat, iar doar în Capitală au fost înregistrate  sute de cazuri de agresiuni fizice sau verbale.

Tags: