Fotbal intern

CSA Steaua are un nou conducător, în locul lui Cristian Petrea. Cine e Bixi-Pompiliu Mocanu

15.10.2018 | 13:44
Bixi-Pompiliu Mocanu este noul comandant al CSA Steaua

CSA Steaua are un nou conducător, în locul colonelului Cristian Petrea, care va ocupa o funcție de conducere în cadrul Ministerului Apărării Naționale. Noul comandant al Clubului Sportiv al Armatei Steaua este colonelul Bixi-Pompiliu Mocanu, care a fost detașat și împuternicit pentru o perioadă de 6 luni. Schimbarea conducerii vine într-o perioadă tensionată pentru clubul din Ghencea, care deși se află pe primul loc în Liga 4, este măcinat de conflictele din interior.

Mutarea a fost anunțată pe pagina oficială a CSA Steaua, prin intermediul unui comunicat de presă. Reprezentanții clubului anunță fostul comandant Cristian Petrea a cerut să fie eliberat din funcția pe care o deținea, vechiculându-se ideea că nu ar fi beneficiat de susținere din partea nimănui cât timp s-a aflat la cârma Stelei. În același timp, cei care au scris istorie în culorile roș-albastre susțin că Petrea nu ar fi avut suficiente cunoștințe despre sportul de performanță și nu s-ar fi priceput nici la managementul sportiv.

Bixi-Pompiliu Mocanu are cinci misiuni executate în Afganistan și două în Angola
Bixi-Pompiliu Mocanu are cinci misiuni executate în Afganistan și două în Angola

Bixi-Pompiliu Mocanu este noul comandant al CSA Steaua

În locul lui Cristian Petrea a fost numit colonelul, Bixi-Pompiliu Mocanu, care are un CV impresionant în cadrul Armatei. Rămâne de văzut dacă va avea și cunoștințele și abilitățile necesare pentru a realiza ceea ce în mandatul lui Petrea s-a ratat: promovarea în Liga 3 la finalul sezonului, un obiectiv mult mai ușor de atins decât anul trecut, când Steaua s-a luptat cot la cot cu Rapidul, o echipă care a beneficiat și de aportul unor jucători cu meciuri în Liga 1 și în cupele europene.

“Colonelul Mocanu este angajat al MApN din anul 1985, fiind absolvent al Academiei de Înalte Studii Militare din București, în anul 2002, ca șef de promoție. Printre funcțiile îndeplinite de-a lungul carierei, colonelul Bixi-Pompiliu Mocanu a comandat Baza Sprijin Logistic Muntenia și Școala de Aplicație pentru Logistică Gl. Constantin Zaharia.  Este veteran al teatrelor de de operații, cu cinci misiuni executate în Afganistan și două în Angola. De la data de 1 decembrie 2017, colonelul Mocanu a îndeplinit funcția de șef de stat major al Comandamentului Logistic Întrunit”, se arată în comunicatul emis de CSA Steaua.