Sport

CSM București, dat în judecată de un fost antrenor! Suma imensă pe care trebuie să o plătească

31.05.2019 | 16:43
CSM Bucuresti dat in judecata de un fost antrenor Suma imensa pe care trebuie sa o plateasca

Clubul CSM București a fost dat în judecată de un fost antrenor al echipei de handbal feminin, care își cere drepturile contractuale după ce a fost demis înainte de a i se încheia contractul. ”Tigroaicele” au traversat unul dintre cele mai slabe sezoane de la înființarea formației, pierzând titlul în Liga Florilor după patru ani de supremație și ratând Final Four-ul Ligii Campionilor după ce au fost eliminate de Metz în sferturile de finală.

CSM București, dat în judecată de un fost antrenor

Cum toate acestea nu ar fi fost de ajuns, clubul CSM București a fost dat în judecată de fostul antrenor Magnus-Karl Johansson, care a pregătit echipa de handbal feminin în perioada 6 iulie 2018 – 17 octombrie 2018. Suedezul nu a rezistat decât puțin peste trei luni deși avea contract pe doi ani, iar acum își cere drepturile financiare. În locul său, CSM București l-a adus pe sârbul Dragan Djukic.

Magnus-Karl Johansson a dat în judecată clubul din Capitală și cere achitarea drepturilor contractuale care se ridică la aproximativ 100.000 de euro. Conform puterea.ro, primul termen în acest dosar, aflat pe rolul Judecătoriei Sectorului 1, a fost în urmă cu o săptămână, dar soluționarea cauzei a fost fixată pentru data de 27 iunie 2019. Conform sursei citate, clubul CSM București are pe rolul instanțelor peste 45 de procese cu foștii angajați sau diverși furnizori de bunuri și servicii.

Magnus Johansson le dă indicații jucătoarelor sale în meciul CSM București – Ferencvaros

Thomas Ryde a preluat conducerea tehnică a echipei CSM București

CSM București a ratat două dintre cele trei obiective propuse pentru acerst sezon, titlul în Liga Florilor și calificarea în Final Four-ul Ligii Campioanelor. ”Tigroaicele” nu și-au trecut în palmares doar un trofeu, Cupa României, după o finală nebună cu SCM Râmnicu Vâlcea. Bucureștencele tremură acum pentru un loc în viitoarea ediție a Champions League și așteaptă ca Federația Europeană de Handbal să-i ofere un wild card.

În schimb, CSM București a reușit două mutări excelente în această primăvară. Oficialii clubului au reușit să-i prelungească contractul superstarului Cristina Neagu pentru încă un sezon. Pe banca tehnică, în locul lui Dragan Djukic, a fost adus Thomas Ryde, care nu a mai antrenat din 2016, după ce a plecat de la cârma naționalei feminine a României. De altfel, suedezul a revenit în această primăvară la conducerea reprezentativei.