News

CTP, despre ÎPS Teodosie: “Nu este urmărit penal pentru că are o barbă lungă”. Ce spune în legătură cu materialul Recorder despre BOR

Cristian Teodor Popescu a vorbit vineri, la Digi24, despre materialul Recorder care se referă la Biserica Ortodoxă Română, dar și despre ÎPS Teodosie, declarând: "are o barbă lungă și de asta nu e urmărit penal".
15.10.2021 | 21:03
CTP despre IPS Teodosie Nu este urmarit penal pentru ca are o barba lunga Ce spune in legatura cu materialul Recorder despre BOR
ADVERTISEMENT

Arhiepiscopul Tomisului a făcut vineri o serie de declarații greu de etichetat despre vaccin, îndemnând credincioșii să nu se vaccineze, vorbind despre presupusele consecințe grave ale acestora.

Înaltul prelat a fost reclamat de mai multe ori pentru declarațiile sale controversate, unul dintre episoade referindu-se la o catalogare misogină a femeilor în timpul unei predici bisericești.

ADVERTISEMENT

CTP: “Teodosie nu este urmărit pentru că are barbă lungă”

“Domnul Mache instigă credincioșii să nu se vaccineze. Domnul Teodosie spune că ‘vaccinul nu este asumat de nimeni și sunt atâtea urmări negative’.

Aceasta este o minciună, nu e o afirmație falsă. Perechile sunt așa: adevărat-fals, care sunt categorii logice și minciună-sinceritate, care sunt categorii psihologice. Cineva poate să enunțe o propoziție falsă cu bună știință, așa știe el și spune ceva fals.

ADVERTISEMENT

Aceasta este o minciună, este un proces deliberat psihologic prin care se enunță o propoziție care nu este doar falsă, ci și deliberat falsă.

Ca să spui că nu este asumat de nimeni, nimeni, cum să spui așa ceva? Asta este o minciună. Un fals putea fi ‘vaccinul face ca oamenii să aibă consecințe grave în viitor, peste 5 ani se vor îmbolnăvi grav și le va crește un cap de maimuță’.

ADVERTISEMENT

Așa crede el, spune un lucru fals. Dar ca să spui că vaccinul nu este asumat de nimeni, aceasta este o minciună. Și continuă, domnul Teodosie, ‘sunt atâtea urmări negative’.

Câți morți sunt și au fost din pricina vaccinului în România? Și câți morți avem din cauza Covid-ului? Numărul persoanelor care au murit dovedit clar este 0 în România, în timp ce cei care au murit din cauza Covid sunt peste 40.000.

ADVERTISEMENT

Domnul acesta nu este investigat penal pentru că are niște materiale textile, are o barbă foarte lungă, deoarece afirmația lui este ‘zădărnicirea combaterii bolii'”, a declarat gazetarul la Digi24.

Cristian Tudor Popescu, despre investigația Recorder: “Ținta este opacitatea Bisericii”

“Care este obiectivul acestei investigații Recorder? Ținta este opacitatea, domne’, acest cuvânt nu e luat în considerare niciodată de așa-zisul răspuns 

Ce spune materialul Recorder? Că Biserica este opacă, nu spune că Biserica nu trebuie să mai fie finanțată de la stat, spune doar că banii veniți de la stat pe diverse căi se cheltuie opac, nu se știe ce se întâmplă cu ei.

38 de milioane de Euro a dat Biserica pomană. Dar dacă pe ăștia i-a dat, ce profit a făcut Biserica? Ăștia 38 de milioane de unde îi are?

Avem o listă cu sursele de finanțare? Avem o listă cu profitul care probabil nu e 38, că nu au dat toți banii de pomană, mai au probabil mult mai mulți. 

Asta este o donație, Biserica dă din prea-plinul ei. Materialul nu îi acuză de hoție, de furt, spune că noi, cei care contribuim cu bani, pentru că Biserica primește bani de la stat, nu știm ce se întâmplă cu acești bani și, în general, nu știm ce se întâmplă financiar în interiorul Bisericii”, a adăugat Cristian Tudor Popescu.

ADVERTISEMENT