Fotbal international

Cu 21 de zile înainte să moară, Diego Maradona a suferit o operație pe creier: „Cel mai greu moment din viața lui”

25.11.2020 | 18:56
Cu 21 de zile inainte sa moara Diego Maradona a suferit o operatie pe creier Cel mai greu moment din viata lui
ADVERTISEMENT

Diego Armando Maradona a murit la doar 60 de ani, după ce a suferit un stop cardiorespirator. Moartea lui El Pibe D’Oro a fost anunțată de presa argentinană.

În fața casei sale sunt mai multe ambulanțe, însă publicațiile argentiniene susțin că fostul mare superstar a decedat în cursul acestei zile.

ADVERTISEMENT

În urmă cu doar 13 zile, Maradona era externat de la clinica din Buenos Aires la care fusese supus unei intervenții prin care i s-a eliminat un cheag de sânge de pe creier.

Cu 21 de zile înainte să moară, Diego Maradona fusese operat pe creier

În data de 12 noiembrie 2020, Diego Maradona părăsea clinica din Buenos Aires în care fusese internat pentru a fi operat pe creier. Medicii în descoperiseră în cheag de sânge la nivel cranian.

ADVERTISEMENT

Operația se desfășurase în data de 4 noiembrie și fusese un succes, iar după numai opt zile medicii au decis că fostul fotbalist de legendă s-a refăcut suficient pentru a putea fi externat.

El a părăsit spitalul și s-a retras la una dintre casele sale din Argentina, acolo unde a și decedat astăzi, 25 noiembrie, conform publicației Clarin.

ADVERTISEMENT

De ce fusese operat și cum se simțea

Medicii au considerat că este necesară o intervenție chirurgicală deoarece au detectat o acumulare periculoasă de sânge sub formă de cheag, între o membrană și creier, anunță DW.

„Ar fi putut să moară. Este cel mai greu moment al vieții sale. Îi este dor de familie, de unitatea din sânul acesteia, însă acum e înconjurat numai de profesioniști din domeniul medical”, declara avocatul fostului fotbalist imediat după operație.

ADVERTISEMENT

Diego Maradona activa în antrenorat, înainte să întâmpine problema hematomului și, ulterior, să moară. El era tehnicianul formației de primă ligă din Argentina, Gimnasia  y Esgrima.

ADVERTISEMENT