Fotbal intern

Cu cine joacă FCSB în turul 1 preliminar în Europa League în sezonul 2019 – 2020. Cei 5 posibili adversari decişi de UEFA: Debrecen, cel mai periculos

17.06.2019 | 20:10
Cu cine joaca FCSB in turul 1 preliminar in Europa League in sezonul 2019  2020 Cei 5 posibili adversari decisi de UEFA Debrecen cel mai periculos
Cu cine poate juca FCSB în Europa League

Locul 2 în Liga 1 Betano o trimită pe FCSB direct în primul tur preliminar din Europa League. Spre deosebire de CFR Cluj însă, care va fi outsider în preliminariile Ligii Campionilor – vezi aici lista adversarilor lui CFR Cluj în Champions League, roș-albaștrii beneficiază de statul de cap de serie.


UPDATE / Tragerea la sorţi pentru turul 1 preliminar al Europa League are loc marţi, de la ora 16:30. FCSB e cap de serie şi va putea juca în prima rundă eliminatorie cu una din următoarele formaţii: Milsami Orhei, Mura, Debrecen, Banants, Jeunesse Esch

Cu cine joacă FCSB în preliminariile Europa League în sezonul 2019 – 2020

Cu un coeficient de 23.000, FCSB este cea mai puternică echipă din primul tur preliminar al Europa League. Astfel, echipa antrenată momentan de Mihai Teja va întâlni formații modeste la debutul în Europa League, sezonul 2018/19, precum KuPS, RFS sau Narva Trans. Mai joc sunt doar câteva dintre posibilele adversare, în competiție urmând a intrat nu mai puțin de 94 de echipe!

Posibili adversari ai FCSB în turul 1 preliminar al Europa League 2019 – 2020

Adversare FCSB primul tur preliminar
Adversare FCSB primul tur preliminar

În turul II preliminar intră în competiție formații ceva mai puternice. Ne referim aici la Strasbourg, Aris sau Midtjylland. Chiar și așa, FCSB va fi în continuare cap de serie, având un coeficient mult mai bun decât toate formațiile. În plus, FCSB evită echipele care vor veni din Liga Campionilor pe ruta campioanelor, acestea urmând să aibă un parcurs separat.

FCSB are toate șansele să fie cap de serie și în turul III preliminar. Doar câteva echipe, precum Braga sau Beșiktaș, ori cele care vor veni din turul II preliminar al Ligii Campionilor pot avea un coeficient mai bun decât roș-albaștrii.

În urmă cu un sezon, FCSB a fost eliminată în play-off de Rapid Viena. În funcție de rezultate, e posibil ca echipa condusă de Gigi Becali să fie cap de serie și în această fază a competiției. FCSB are de departe cel mai bun coeficient din Liga 1 Betano. Astra o urmează cu 12.500, în timp ce restul echipelor nu au nici măcar 5.000.

FCSB vrea din nou în grupe

După multă vreme, FCSB nu a mai reușit să se califice în grupele unei competiții europene, pierzând în play-off cu Rapid Viena. În 2016 s-a întâmplat la fel, când roș-albaștrii conduși pe atunci de Mirel Rădoi pierdeau în play-off cu Rosenborg.

În rest, echipa a fost obișnuită cu prezența în grupele Europa League sau Champions League în mandatul lui Gigi Becali. Ba mai mult, FCSB a reușit cea mai mare performanță din fotbalul românesc după Revoluție, în 2005 mergând până în semifinalele Cupei UEFA, acolo unde a fost eliminată dramatic de Middlsebrough.

FCSB are doar trei titluri de campioană în ultimele 12 sezoane, situație cu care nu s-a mai confruntat în istoria clubului din anii 70.