Sporturi

Cu cine joacă Simona Halep în turul 3 la Roland Garros. Adversar incomod: s-au întâlnit în semifinalele din 2014

31.05.2018 | 17:48
Cu cine joaca Simona Halep in turul 3 la Roland Garros Adversar incomod sau intalnit in semifinalele din 2014

Simona Halep va da piept în turul al treilea la Roland Garros 2018 cu o adversară de temut. Chiar dacă locul din clasament nu o recomandă, Andrea Petkovic poate reprezenta o serioasă provocare pentru liderul mondial din WTA.

După ce a trecut joi în turul secund de Taylor Townsend, Simona Halep o va întâlni în turul al treilea pe Andrea Petkovic, din Germania, actualmente locul 107 WTA. Jucătoarea în vârstă de 30 de ani a trecut la rândul ei de Bethanie Mattek-Sands, scor 6-0, 7-6 (5) după o oră şi 21 de minute.

Chiar dacă prin prisma locului ocupat în clasament poate părea o adversară la îndemâna jucătoarei noastre, Petkovic are propriile arme pe care le poate folosi în meciul contra liderului mondial din WTA. Din cauza unor accidentări şi probleme medicale, nemţoaica a intrat pe o pantă descendentă în clasament, în octombrie 2011 ajungând până pe locul 9 WTA, cea mai înaltă treaptă la care a acces în întreaga carieră.

Adversar incomod pentru Simona Halep: s-au întâlnit în semifinale în 2014

Dacă privim spre confruntările directe dintre Simona Halep şi Andrea Petkovic, putem afirma că cele două sportive se cunosc destul de bine. Până în prezent, s-au confruntat de 7 ori, turul trei al Roland Garros 2018 reprezentând cel de-al 8-lea episod. Ultima partidă disputată de Halep şi Petkovic a avut loc în aprilie 2016, în Cupa Federaţiei, la Cluj, atunci când Simona a obţinut cu greu victoria după trei seturi lungi. Constănţeanca s-a impus în faţa nemţoaicei de 6 ori, Petkovic doar o dată (în 2009 la Bucureşti).

Este foarte important de ştiut faptul că meciul de căpătâi disputat de Simona Halep şi Andrea Petkovic a avut loc tot la Roland Garros, în 2014, atunci când românca se califica pentru prima dată într-o finală de Grand Slam, iar Petkovic atingea cea mai bună performanţă a ei în turneele majore, prin semifinala jucată cu Simona Halep într-o zi călduroasă de 5 iunie. Reprezentanta noastră se impunea, scor 6-2, 7-6, pentru a stabili finala de la Paris contra Mariei Şarapova, finală pe care avea s-o piardă la mare luptă.

Cu cine joacă Halep în turul 3 la Roland Garros. Adversar incomod s-au întâlnit în semifinale în 2014