Fotbal intern

Cu cine joacă Viitorul în Europa League. TAS i-a decis viitoarea adversară din turul 2 preliminar

10.07.2019 | 18:13

Viitorul a încheiat sezonul din Liga 1 Betano pe locul 3, performanță obținută chiar în ultima etapă, după victoria 2-1 obținută pe terenul Craiovei. Interesant este că Viitorul s-a calificat în play-off tot după ultima etapă, însă din sezonul regulat.


UPDATE. S-a aflat cu cine va juca în Europa League. TAS a decis ca Mechelen și Waasland-Beveren să nu fie retrogradate în cazul meciului suspectat de trucaj din 11 martie 2018, astfel că Viitorul Constanța se va duela cu Antwerp în turul 2 preliminar al Europa League.

În urma deciziei CBAS, Mechelen va juca în grupele Europa League, Standard Liege va evolua în turul 3 al acestei competiții, iar Antwerp se va duela cu Viitorul în turul 2 preliminar, anunță ziarul L’Avenir. UEFA trebuie să valideze decizia luată de CBAS.

La Antwerp antrenor este românul Ladislau Boloni, cel care a avut un schimb dur de replici cu Gică Hagi în urmă cu doar câteva luni! 


Cu cine joacă Viitorul în Europa League

UPDATE / Viitorul a câștigat și Cupa României astfel că va intra din turul II preliminar al Europa League, acolo unde nu va fi însă cap de serie.

Adversare Viitorul turul II preliminar
Adversare Viitorul turul II preliminar

Prin această clasare, Viitorul are locul asigurat în primul tur preliminar din Europa League. Totuși, echipa lui Gică Hagi poate intra din turul II preliminar, având nevoie să câștige finala Cupei României cu Astra. Dacă nu va triumfa în finala Cupei, atunci Viitorul va intra în primul tur din postura de cap de serie.  Cu un coeficient de 4.000, Viitorul are șansa să înfrunte doar echipe accesibile, precum Ruzomberok, Flora Tallinn sau Liepaja.

Dacă va ajunge în turul II preliminar, fie din postura de câștigătoare a Cupei României, fie venită din primul tur preliminar, Viitorul va intra cu siguranță în urna outsiderilor. Iar formațiile pe care le poate înfrunta sunt de coșmar.

Adversare de coșmar pentru Viitorul în turul II preliminar

Cel mai bun coeficient îl are Frankfurt, formație care a încheiat sezonul pe locul 7 în Bundesliga și a ajuns până în semifinalele Europa League, eliminată fiind la penalty-uri de Chelsea. Espanyol are un coeficient de 20.713 și un lot evaluat la 125 de milioane de euro.  Wolves este revelația sezonului din Premier League, clasându-se pe locul 7 din postura de nou-promovată în cel mai puternic campionat din lume.  Viitorul mai poate da peste Malmo, AZ Alkmaar, Strasbourg sau Beșiktaș. Pe lista adversarelor accesibile, le regăsim pe Dinamo Minsk, AEK Larnaca, Atromitos și Aris.

Adversare Viitorul turul III preliminar
Adversare Viitorul turul III preliminar

Va fi cel de-al patrulea sezon consecutiv în care Viitorul reprezintă România în Europa. Rezultatele nu sunt deloc grozave. Constănțenii au pierdut patru dintre cele cinci manșe disputate. Cu Gent au pierdut 0-5 la general, cu APOEL au pierdut 1-4 la general, cu Red Bull Salzburg au pierdut 1-7 la general, iar cu Vitesse au pierdut 3-5 la general. Singura formație din Europa pe care Viitorul a învins-o în dublă manșă a fost modesta Racing, din Luxemburg, 2-0 la general.

Sezonul poate fi unul perfect pentru Viitorul. Pe lângă locul 3 din campionat, Viitorul poate cuceri săptămâna viitoare prima Cupă a României din istoria clubului. Înfruntă Astra, formație cu mari dificultăți financiare, unde jucători sunt neplătiți de peste trei luni.