Fotbal intern

Cu cine se luptă CSA Steaua pentru promovarea în Liga 3. În prima etapă o întâlneşte pe Carmen Bucureşti

20.08.2018 | 18:53
Cu cine se lupta CSA Steaua pentru promovarea in Liga 3 In prima etapa o intalneste pe Carmen Bucuresti

S-a aflat cu cine se luptă CSA Steaua pentru a promova în Liga 3. Sezonul 2018 – 2019 din Liga 4 începe vineri, 24 august, iar echipa lui Marius Lăcătuş se va duela cu echipe precum AFC Rapid, Carmen Bucureşti, CS FC Dinamo şi Asalt pentru a trece la finalul ediţiei în Liga 3.

În sezonul 2017 – 2018 a promovat Rapid Bucureşti, iar faţă de ediţia trecută, seria din Bucureşti din Liga 4 a trecut prin câteva schimbări. Venus, Progresul Spartac II şi Temo lipsesc. Mai mult, LPS Mircea Eliade, din postura de câştigătoare a Ligii a 5-a, Unirea Politehnica şi AFC Vis de Bucureşti, adică locurile 3, respectiv 4 au promovat şi fac parte din seria din Bucureştu. Marea surpriză este Bucharest United, un club care va juca în sezonul 2018 – 2019 fără ca el să fi evoluat în trecută în Liga 5. Totodată, o altă echipă care nu a evoluat anul trecut la nivel de seniori este Real Crângaşi.

Cu cine se luptă CSA Steaua pentru promovarea în Liga 3

În sezonul 2018 – 2019 din Liga 4  se va juca în sistem campionat, într-o serie cu 16 echipe, 30 etape, urmând ca, la final, primele patru echipe care se vor clasa pe primele poziţii în clasament vor participa la un turneu play-off, care va desemna formaţia care va promova în Liga 3. În momentul în care se va ajunge la play-off, cele patru echope vor avea următorul punctaj: prima clasată, după cele 30 etape, 3 puncte, a doua clasată, 2 puncte, a treia clasată, 1 punct, a patra clasată, 0 puncte.

Jucătorii de la CSA Steaua s-au bucurat alături de fanii din Ghencea
Jucătorii de la CSA Steaua se bucură alături de suporturi

Din campionatul Ligii a 4-a vor retrograda echipele care se vor clasa pe ultimele două poziţii, locurile 15 şi 16. Formaţiile clasate pe locurile 14 şi 13 vor juca meciuri de baraj, tur – retur, cu echipele clasate pe locurile 3 şi 5 din Liga a 5-a. Câştigătoarele acestor întâlniri vor juca în ediţia 2019 – 2020 în Liga 4. Mai mult, echipele vor avea voie să folosească doi extracomunitari în acelaşi timp şi sunt obligate să aibă o echipă de Juniori U19, U17, U15 sau echipa a doua de seniori, participantă în Liga 5, pe toată durata campionatului.

Echipele participante in Liga a 4-a, sezonul 2018-2019:

CSA Steaua București
AS Carmen București 1937
AFC Vis de București
ACS Rucharest United
AS Romprim
CS Progresul București 2005
ACS Unirea Politehnica
CS FC Dinamo
CS FC Metaloglobus SA 2
LPS Mircea Eliade
AFC Rapid
AFCS Real Crângași
ACS Victoria București
AS Tricolorul Footbal Club
AFC Comprest GIM
AFC Asalt

Programul primei etape (vineri-sâmbătă, 24-25 august):

AFC Rapid – AS Romprim
LPS Mircea Eliade – AFCS Real Crângași
SC FC Metaloglobus SA 2 – ACS Victoria București
CS FC Dinamo – AS Tricolor Footbal Club
ACS Unirea Politehnica – AFC Comprest GIM
CS Progresul București 2005 – AFC Asalt
CSA Steaua – AS Carmen București 1937
ACS Bucharest United – AFC Vis de București

Sezonul 2017 – 2018 din Liga 4 a fost dominat de Academia Rapid, care a reuşit să promoveze în Liga 3 după o luptă dură cu CSA Steaua în play-off. Giuleştenii pentru care au evoluat Daniel Pancu şi Daniel Niculae au câştigat sezonul regulat, play-off-ul, iar la baraj s-au duelat cu AS Singureni. Rapid s-a impus în deplasare cu 7-0, iar pe teren propriu a câştigat cu 10 – 1.

După ce CSA Steaua a ratat promovarea în Liga 3, oficialii echipei au decis să-l demită pe Ion Ion, iar locul acestuia a fost luat de Marius Lăcătuş.