Fotbal intern

Cum a ajuns Lobonţ la Rapid! “Avea o valiză de lemn, am crezut că vine în armată”

05.06.2018 | 17:09
Cum a ajuns Lobont la Rapid Avea o valiza de lemn am crezut ca vine in armata

Primul pas important din cariera lui Bogdan Lobonţ a fost transferul de la Corvinul Hunedoara la Rapid. Internaţionalul român era adus în vara anului 1997 în Giuleşti, iar Rică Răducanu a povestit cum a decurs prima întâlnire cu actualul portar de 40 de ani, care se va retrage marţi seara.

“Mircea Lucescu auzise de-o tânără speranță, care face furori, și mă trimite să-l urmăresc la câteva antrenamente. În Hunedoara, toată lumea spunea că e un vagabond, că trage la măsea. Ajung acolo. El nu venise încă la pregătire. Și mi-a zis cineva: «Nu, nu vine așa devreme. Se scoală mai greu». Dar vedeți voi, cu ei, cu ăștia care «lucrează» noaptea, poți lucra, e mai bine decât cu unul care o face pe furiș. Era iute, foarte bun! M-am dus la el și l-am întrebat dacă știe unde e Bucureștiul. L-am trimis la gară, venise, săracul, cu valiza de lemn. Am crezut că vine în armată, i-am zis s-o arunce, că îi dăm noi echipament”, a declarat Rică Răducanu pentru gsp.ro.

Mircea Lucescu l-a adus pe Bogdan Lobonţ la Rapid

Înainte de meciul de retragere, România – Finlanda, Bogdan Lobonţ a oferit un interviu pentru FRF TV în care a vorbit şi despre cum a ajuns la Rapid. “Valiză de lemn? Nu. Nu, nea Rică, nu. Am venit cu trenul la vagon de dormit, asta țin minte cât voi trăi. N-am dormit deloc în noaptea aia. Țin minte că îmi pusesem și eu niște bani deoparte să mă duc cu cei din echipă, cei mai de vârsta mea, la mare și am jucat ultima etapă din campionat acasă cu CFR Timișoara, am câștigat. Apoi ne-am dus la un fel de banchet, înainte de vacanță. A venit mama la mine și mi-a zis: Trebuie să vii acasă că a sunat nea Mircea și a spus că o să revină cu un telefon într-o oră. I-am zis: Bine, mamă, lasă că o să vin eu. Mi-aduc aminte că s-a întors de vreo 2-3 ori mama. I-am zis bine, mamă, vin, vin. Am vorbit cu nea Mircea seara, în jur de 9:30, asta era sâmbătă. A doua zi seara am urcat în tren cu destinația București, Rapid, cu regretatul Nae Manea antrenor”, a povestit Bogdan Lobonţ.

Bogdan Lobonţ a jucat la Rapid între 1997 şi 2000
Bogdan Lobonţ a jucat la Rapid între 1997 şi 2000