Fotbal intern

Cum a fost Adrian Porumboiu dat afară din vestiar de fotbalistul Adailton: “Ăsta e adevărul! Or fi zis că sunt beat!”

19.11.2018 | 11:18
Cum a fost Adrian Porumboiu dat afara din vestiar de fotbalistul Adailton Asta e adevarul Or fi zis ca sunt beat

Fostul mare arbitru a vorbit despre episodul amintit de brazilian în interviul acordat FANATIK. Cum a fost Adrian Porumboiu dat afară din vestiar de fotbalistul Adailton? Milionarul povestește episodul de la pauza meciului cu Rapid.

Ce gafă uriașă făcuse Porumboiu și motivul pentru care a fost rapid îndepărtat din vestiar de vedeta Vasluiului sunt dezvăluite chiar de fostul patron al moldovenilor. Acesta nu îi poartă pică lui Adailton, despre care afirmă cu tărie că este cel mai bun fotbalist care a trecut prin România.

Cum l-a șocat patronul Vasluiului pe starul brazilian

Fostul fotbalist sud-american a rememorat un incident avut la pauza unei partide importante cu Rapid, când fotbaliștii s-au trezit cu Porumboiu peste ei la cabine. “Prima oară m-a șocat, ne-am trezit cu dânsul în vestiar, la pauză. Îmi amintesc că am jucat un meci contra Rapidului. Nu am rezistat și i-am spus: ‘Domnule Porumboiu vă rog să ieșiți, este o problemă de vestiar, aici este terenul nostru!’. A plecat, am discutat apoi, i-am explicat, iar pentru moment a părut că înțelege. Între mine și domnul Porumboiu a existat un respect reciproc. A fost corect cu mine până la final. Mă rog, nu chiar până la final (zâmbește amar)”, a detaliat Adailton.

Adailton driblează un adversar de la Rapid
Cum a fost Adrian Porumboiu dat afară din vestiar de fotbalistul Adailton

De ce a fost Adrian Porumboiu dat afară din vestiar de fotbalistul Adailton! “Mă făcusem de rușine!”

Anii au trecut, dar nici fostul patron al Vasluiului nu a uitat acel episod. Pe care îl descrie acum mai degrabă ca pe unul comic, plecat de la o eroare uriașă a sa. “L-am respectat și îl respect pe Adailton. Faza de la meciul cu Rapid… Îmi amintesc perfect. Era 1-1 până în minutul 44. Eu am plecat de la oficială cu mașina. Am ajuns la vestiar și nu știam că a mai dat Rapid un gol. Intru și le spun: ‘Nu e nimic! E 1-1. Avem șanse!’. Mobilizator.

Atunci, Adailton m-a luat de pe umăr și mi-a cerut să ies din vestiar. Că era 2-1 pentru rapidiști și mă făcusem de rușine. Eram în mașină și nu văzusem. Am făcut 2-2 și apoi am pierdut 2-3. Nu m-a dat niciodată nimeni afară din vestiar, m-a scos pentru a-mi spune cât e de fapt scorul.

Asta a fost rumoarea. Se uitau toți. Or fi zis că sunt beat. Se făcuse și liniște pe stadion. Când am ajuns în vestiar, am greșit eu scorul. Niciodată nu am intrat să intru în vestiar să fac tam-tam. Peste foc te mai duci cu cisterna? În momentul în care am zis treaba asta, Adailton, care vorbea mai mult ca antrenorul, a intervenit imediat.

Nicușor Stanciu, Adailton, Wesley și Yerro Bell se bucură după un gol marcat de Vaslui
Porumboiu a avut o echipă fantastică la Vaslui, cu jucători precum Nicușor Stanciu, Adailton, Wesley sau Yerro Bello. Dintre toți, Adailton este cel mai lăudat de Porumboiu

Adailton e cel mai mare fotbalist care a trecut prin România! Nici la Steaua, nici la Dinamo nu a fost unul peste el. A spus lucruri adevărate și nu te poți supăra pe asta. Eu îmi luam locul meu în vestiar, nu scoteam un diftong de regulă. Tocmai de aia vedeam și cum intervenea el, ce explicații pertinente le dădea colegilor. Cred că ar fi ajuns un bun antrenor. Am mai mărit prime la pauză, am mai plusat. Dar uneori îl înnebunești pe jucător dacă îi dai mai mult.

Cu Lopez Caro am spus că am greșit și eu, a greșit și el. Nu spun că am fost perfect și nu am făcut greșeli. Normal că nu sunt o persoană comodă. Nici nu pot să spun că sunt vreun sfânt”, a explicat Adrian Porumboiu pentru FANATIK.