ADVERTISEMENT
News

Cum a fugit din România Daniel Dragomir, fostul colonel SRI condamnat la închisoare. Nu a întâmpinat probleme

Autor: Adrian Baciu | 19.06.2020 | 12:15
Cum a fugit din România Daniel Dragomir, fostul colonel SRI condamnat la închisoare. Nu a întâmpinat probleme
Cum a fugit din România Daniel Dragomir, fostul colonel SRI condamnat la închisoare. Nu a întâmpinat probleme. Sursa foto: mainnews.ro

Fost angajat al Serviciului Român de Informații (SRI), Daniel Dragomir a primit o condamnare la închisoare pentru fapte de corupție.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii care l-au căutat pe fostul colonel pentru a-l transporta în penitenciar au avut parte de o surpriză neplăcută: acesta fugise din țară.

Din ultimele informații, se pare că Dragomir a anticipat sentința și a părăsit România chiar cu o zi înainte de verdictul final al judecătorilor.

ADVERTISEMENT

Cum a părăsit țara Daniel Dragomir, condamnat la închisoare cu executare

Joi, fostul colonel al SRI, Daniel Dragomir, a primit o condamnare la 3 ani şi 10 luni închisoare cu executare într-un dosar în care este acuzat de comiterea unor infracțiuni precum fals în înscrisuri și spălare de bani.

În ciuda faptului că trebuia să se predea la cea mai apropiată secție de poliție pentru a fi dus la penitenciar în vederea executării pedepsei, Daniel Dragomir este de negăsit.

ADVERTISEMENT

Conform G4Media, care citează surse oficiale, Dragomir a părăsit România în cursul zilei de miercuri. A făcut-o fără nicio problemă de ordin legal, cu o mașină, prin județul Arad.

Dragomir nu avea interdicție de a părăsi țara

Fostul angajat al SRI, ca mulți alți condamnați, a putut ieși din țară fără probleme pentru că, înainte de a primi decizia de la Tribunal, el nu avea nici o interdicție de deplasare. Chiar în ziua în care e ieșit din țară Ungaria eliminase obligația ca cei care intră în țară să rămână în izolare timp de 14 zile.

ADVERTISEMENT

La câteva ore după ce nu s-a prezentat în arest, Dragomir, a fost dat în urmărire națională după ce Poliția Română a anunțat că acesta nu a fost găsit acasă la câteva ore după condamnarea definitivă de joi.

La această oră, pe site-ul Poliției Române apar informații despre fostul locotenent colonel SRI și fotografia acestuia.

ADVERTISEMENT

Potrivit procurorilor DNA, Dragomir ar fi pretins de la un om de afaceri suma totală de 462.567 de euro pentru a-şi folosi influenţa, prin prisma funcţiei pe care o deținea, asupra unor funcţionari publici, factori de decizie în cadrul Ministerului Finanţelor, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi Garda Financiară.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!