News

Cum a fugit din România Daniel Dragomir, fostul colonel SRI condamnat la închisoare. Nu a întâmpinat probleme

19.06.2020 | 12:15
Cum a fugit din Romania Daniel Dragomir fostul colonel SRI condamnat la inchisoare Nu a intampinat probleme
ADVERTISEMENT

Fost angajat al Serviciului Român de Informații (SRI), Daniel Dragomir a primit o condamnare la închisoare pentru fapte de corupție.

Oamenii legii care l-au căutat pe fostul colonel pentru a-l transporta în penitenciar au avut parte de o surpriză neplăcută: acesta fugise din țară.

ADVERTISEMENT

Din ultimele informații, se pare că Dragomir a anticipat sentința și a părăsit România chiar cu o zi înainte de verdictul final al judecătorilor.

Cum a părăsit țara Daniel Dragomir, condamnat la închisoare cu executare

Joi, fostul colonel al SRI, Daniel Dragomir, a primit o condamnare la 3 ani şi 10 luni închisoare cu executare într-un dosar în care este acuzat de comiterea unor infracțiuni precum fals în înscrisuri și spălare de bani.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că trebuia să se predea la cea mai apropiată secție de poliție pentru a fi dus la penitenciar în vederea executării pedepsei, Daniel Dragomir este de negăsit.

Conform G4Media, care citează surse oficiale, Dragomir a părăsit România în cursul zilei de miercuri. A făcut-o fără nicio problemă de ordin legal, cu o mașină, prin județul Arad.

ADVERTISEMENT

Dragomir nu avea interdicție de a părăsi țara

Fostul angajat al SRI, ca mulți alți condamnați, a putut ieși din țară fără probleme pentru că, înainte de a primi decizia de la Tribunal, el nu avea nici o interdicție de deplasare. Chiar în ziua în care e ieșit din țară Ungaria eliminase obligația ca cei care intră în țară să rămână în izolare timp de 14 zile.

La câteva ore după ce nu s-a prezentat în arest, Dragomir, a fost dat în urmărire națională după ce Poliția Română a anunțat că acesta nu a fost găsit acasă la câteva ore după condamnarea definitivă de joi.

ADVERTISEMENT

La această oră, pe site-ul Poliției Române apar informații despre fostul locotenent colonel SRI și fotografia acestuia.

Potrivit procurorilor DNA, Dragomir ar fi pretins de la un om de afaceri suma totală de 462.567 de euro pentru a-şi folosi influenţa, prin prisma funcţiei pe care o deținea, asupra unor funcţionari publici, factori de decizie în cadrul Ministerului Finanţelor, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi Garda Financiară.

ADVERTISEMENT