ADVERTISEMENT
News

Cum a intrat un lac din România în Cartea Recordurilor! Scăldatul, permis doar 3 luni pe an

Autor: Alexandru Năstase | 21.07.2019 | 10:00
În Lacul Ursu se poate face baie numai 3 luni pe an. Sursa foto - facebook

FANATIK îți prezinta felul în care a intrat un lac din România în Cartea Recordurilor! Mai întâi de toate trebuie să știți că pe teritoriul țării noastre se regăsește ce mai mare lac helioterm, din lume. Lacul Ursu, căci despre el este vorba, reprezintă atracția stațiunii Sovata. Apele sale au capacitatea de a păstra multă vreme căldura soarelui. Nu mai puțin de 20 de milioane de euro a costat amenajarea spațiului din jurul lacului, iar acum autoritățile investesc și în spații de cazare.

ADVERTISEMENT

Cum a intrat un lac din România în Cartea Recordurilor!

Aproape evident, turiștii care au ajuns în zonă s-au lovit de o altă problemă, una care pare să afecteze întreaga țară – cea a locurilor de parcare. Cu toate acestea, priveliște face toți banii, mai ales că Lacul Ursu a fost recunoscut și omologat drept cel mai mare lac helioterm din lume. Apa sa este dulce doar la suprafață, în rest este sărată. Aceasta este de altfel și explicația pentru care temperatura apei crește în adâncime, ajungând chiar și la 40 de grade. Oamenii vin în special pentru tratamente reumatologice.

″Este cel mai mare lac helioterm de pe lume, al doilea, că este cel mai adânc, 18 metri adâncime, și este datat exact când s-a produs lacul 1875, 27 mai orele 11, în jurul lacului au fost investiți în jur de 20 de milioane de euro”, spune Fulop Laszlo Zsolt, primarul Sovatei, o stațiune construită în jurul lacului Ursu. Autoritățile locale au accesat fonduri europene pentru amenajarea zonei.

ADVERTISEMENT
Cum a intrat un lac din România în Cartea Recordurilor! Lacul Ursu
Lacul Ursu este cel mai mare lac helioterm din lume. Sursa foto – facebook

Scăldatul, permis doar 3 luni pe an

Trebuie să știți că în acest an vor fi renovate sau ridicate de la zero 10 unități de cazare. O vilă de acum un secol a fost transformată într-un hotel de 4 stele. ″Vin turiști dintr-o categorie mai înaltă cu venitui mai bune și asta ajută turismul din Sovata. Noi avem mai multe pachete, weekenduri pentru familii, city break. Prețurile noastre sunt între 400 și 600 lei″⁣, a declarat pentru Pro TV, Szabo Levente, director de hotel

Un alt lucru interesant pe care e bine să-l cunoască fiecare turist care ajunge în zonă este acela că scăldatul în lacul Ursu este permis doar 3 luni pe an. În 2018, peste 130.000 de turiști au vizitat zona.

ADVERTISEMENT

 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!