Life

Cum a scăpat un gălăţean de amendă, după ce a parcat ilegal. Cazul de forță majoră pe care l-a invocat

Cum a scăpat de amendă un bărbat din Galați, după ce a parcat mașina ilegal. A spus că a avut o urgență în fața instanței.
12.06.2023 | 08:52
Cum a scapat un galatean de amenda dupa ce a parcat ilegal Cazul de forta majora pe care la invocat
Cum a scăpat șoferul de amendă. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Cum a scăpat un șofer din Galați de amendă după ce a parcat ilegal. Ce motiv a invocat acesta, spunând că a fost un caz de forță majoră.

Cum a scăpat șoferul de amendă

Un șofer din Galați a reușit să scape de amendă cu un motiv bine întemeiat. Deși polițiștii l-au amendat după ce a parcat ilegal, a contestat decizia și a câștigat în instanță.

ADVERTISEMENT

Bărbatul din Galați s-a grăbit să parcheze pentru a fi aproape de prietenul său bolnav. Acesta este și argumentul pe care șoferul amendat l-a dat în instanță, scrie Adevărul.

Șoferul a fost amendat pentru că a parcat ilegat cu suma de 500 de lei. Șoferul a contestat decizia privind amenda. Acesta a argumentat că a parcat pe un loc rezervat altei persoane pentru că trebuia să ajute un prieten bolnav.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții Poliției Locale din Galați au cerut ca solicitarea să fie respinsă pentru că motivul invocat de șoferul amendat nu era suficient.

Ce a decis instanța

Dar instanța i-a dat dreptate gălățeanului. Judecătorul a transmis că amenda ar trebui înlocuită cu un avertisment. Astfel, șoferul nu trebuie să mai plătească cei 500 de lei. Decizia poate fi încă contestată de organele legii.

ADVERTISEMENT

De asemenea, judecătorul a mai transmis că sacțiunea este suficientă pentru ca șoferul să fie în viitor mai atent în legătură cu locul unde parchează.

„Se cuvine înlocuirea amenzii cu avertismentul, instanţa apreciind că scopul educativ al acesteia poate fi atins şi prin atenţionarea petentei ca pe viitor să nu mai încalce prevederile legale în materie.

ADVERTISEMENT

Această sancțiune este mai potrivită realizării scopului general al aplicării unei sancțiuni contravenționale, acela de a atrage atenția petentului asupra faptei săvârșite și de a o determina să respecte cu strictețe dispozițiile legale”, este decizia judecătorului care a instrumentat cazul.

Judecătorul a considerat că avertismentul de la poliție și o recomandare ca pe viitor să respecte procedurile legale sunt suficiente, mai ales având în vedere motivul invocat.

ADVERTISEMENT
Tags: