Life

Cum arată acum adolescenta din România căreia i s-au replantat brațele. Gest impresionant la adresa medicului

Cum arată acum adolescenta căreia i s-au replantat brațele. Fata de 15 ani a făcut un gest impresionant pentru medicul care a salvat-o.
13.04.2023 | 11:09
Cum arata acum adolescenta din Romania careia i sau replantat bratele Gest impresionant la adresa medicului
Cum arată acum adolescenta căreia i s-au replantat brațele. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Cum arată acum adolescenta din România căreia i s-au replantat brațele. Alexia a făcut un gest impresionant pentru medicul care a operat-o.

Cum arată acum adolescenta căreia i s-au replantat brațele

Adolescenta căreia i s-au replantat brațele arată acum foarte bine. Fata se recuperează după trauma suferită și a revenit la școală.

ADVERTISEMENT

Încet-încet, Alexia își reia și pasiunile de dinainte de accidentul în care era să rămână fără ambele mâini. Aceasta a început din nou să danseze.

La câteva luni de la operația de succes de replantare a brațelor, Alexia i-a făcut o vizită medicului  Sidonia Susanu. Aceasta este cea care i-a salvat ambele brațe.

ADVERTISEMENT

Alexia a venit la Sidonia Susanu cu un cadou simbolic, anume un certificat de „renaștere”. Medicul a operat-o atunci pe fată și a reușit să îi salveze ambele brațe.

„Mulţumesc frumos, Alexia, pentru surpriza extraordinară şi bucuria cu care mi-ai umplut sufletul! Este o mare onoare pe care ne-ai oferit-o, alegându-ne să fim «părinţii renaşterii tale»!

ADVERTISEMENT

Tu, draga mea copilă, eşti simbolul triumfului vieţii şi al binelui! La început de Săptămână a patimilor, în aşteptarea Învierii Domnului, vă urez tuturor, dragi prieteni, ca binele să biruiască întotdeauna în viaţa voastră!”, a transmis chirurgul Sidonia Susanu.

Așa arată cum Alexia, adolescenta cu brațele replantate
Cum arată acum adolescenta căreia i s-au replantat brațele. Foto Facebook

Ce a salvat-o pe Alexia de la tragedie. Cum a putut să își păstreze brațele

Adolescenta căreia i s-au replantat brațele a avut această șansă deoarece a ajuns extrem de repede la spital. Mai mult, ea a fost extrem de norocoasă pentru s-a reușit replantarea ambelor membre superioare.

ADVERTISEMENT

Procedura standard este să fie salvat brațul cu cele mai mari șanse de a se replanta. Dar în cazul adolescentei din România, ambele brațe au putut să fie atașate iar: și cel amputat și cel devascularizat.

„Un lucru extraordinar de benefic a fost faptul că a fost adusă la spital extrem de repede. În mod standard, protocolul presupune ca un singur membru să fie replantat, cel care este cel mai puţin afectat. Totuşi, s-a reuşit replantarea celor două membre, unul dintre ele – amputat, celălalt – devascularizat”, a dezvăluit pentru TVR chirurgul Sidonia Susanu.

ADVERTISEMENT
Tags: