Fotbal international

Cum arată cel mai valoros prim 11 de la EURO U21. Primul român e abia pe locul 57!

16.06.2019 | 19:09
Cum arata cel mai valoros prim 11 de la EURO U21 Primul roman e abia pe locul 57

EURO U21 începe astăzi, iar la start avem cele mai bune 12 naționale de tineret din Europa. România s-a calificat din nou la turneul final după o așteptare de 21 de ani. 

Cum arată cel mai valoros prim 11 de la EURO U21

Elevii lui Mirel Rădoi vor avea o misiune infernală, urmând să întâlnească în faza grupelor primele două favorite la trofeu, Franța și Anglia, dar și naționala Croației, o țară care a produs talente pe bandă rulantă întotdeauna. Site-ul de specialitate transfermarkt.de a făcut cel mai valoros prim 11 de la EURO U21, iar Franța și Anglia au câte doi reprezentanți.

Cel mai scump portar este italianul Meret, de la Napoli, evaluat la 25 de milioane de euro. Este singurul compartiment la care ne putem compara cu marile forțe. Cel mai valoros jucător al României este portarul Ionuț Radu, cotat la 15 milioane de euro, însă acesta se află abia pe locul 57 în topul general.

Primul 11 de la EURO U21
Primul 11 de la EURO U21

Franța are doi jucători în primul 11 de la EURO U21, pe Konate de le Leipzig, respectiv pe Aouar de la Lyon. Fiecare costă 45 de milioane de euro în acest moment. În schimb, Anglia îi dă în primul 11 pe Wan-Bissaka și pe Maddison. Fundașul lui Crystal Palace are o cotă de piață de 15 milioane de euro, în timp ce Maddison, jucător dorit de Tottenham, este cotat la 40 de milioane de euro.

Cei mai valoroși jucători din acest prim 11 sunt Federico Chiesa, de la Fiorentina, și Luka Jovic, de la Real Madrid, fiecare valorând 60 de milioane de euro. De altfel, exact aceasta a fost suma de transfer pentru Jovic în această vară.

România va debuta la EURO U21 marți seara, de la ora 19:30, în compania Croației. Vineri vom întâlni Anglia, iar luni avem ultimul meci din grupă cu Franța. În semifinale se califică doar câștigătoarele de grupă și cea mai bună echipă de pe locul 2.