News

Cum arată voucherul social de 250 de lei. De la 1 Iunie, peste 2,5 milioane de cetățeni vor beneficia de el. Foto

Ministrul investițiilor și proiectelor europene, Marcel Boloş, a prezentat, marți seara, voucherul social de 250 de lei care, de la 1 iunie, va ajunge în posesia a peste 2,5 milioane de cetățeni din România.
31.05.2022 | 21:22
Cum arata voucherul social de 250 de lei De la 1 Iunie peste 25 milioane de cetateni vor beneficia de el Foto
Cum arată voucherul social de 250 de lei care va ajunge la peste 2,5 milioane de cetățeni. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Începând de miercuri, 1 iunie 2022, peste 2,5 milioane de cetățeni din România vor primi vouchere de 250 de lei.

Cum arată voucherul social de 250 de lei care va ajunge la peste 2,5 milioane de cetățeni

Marți, 31 mai, ministrul investițiilor și proiectelor europene, Marcel Boloş, a prezentat, în premieră, la o emisiune de la Antena 3 cum arată aceste carduri.

ADVERTISEMENT

Conform spuselor oficialului Guvernului, voucherul arată ca un card normal. Acesta are componenta de material plastic şi componenta de CIP aferentă.

Voucher social. Sursa foto: antena3.ro

”El este sub forma unui card normal. Are componenta de material plastic şi componenta de CIP aferentă şi va putea fi folosit ca orice card bancar. Noi îl vom încărca periodic în patru tranşe.

ADVERTISEMENT
Voucher social. Sursa foto: antena3.ro

Prima transă este cea mai delicată pentru că avem 3 etape de parcurs: emiterea, distribuția şi încărcarea cardurilor. Este valabil până la finalul anului”, a explicat  Marcel Boloş, la postul de știri.

Ministrul fondurilor europene a mai precizat că beneficiarul va intra în posesia acestui voucher odată cu înmânarea pensiei sau la altă dată stabilită de Poșta Română care este distribuitorul acestui ajutor.

ADVERTISEMENT

Marcel Boloș a adăugat că această măsură de ajutor ar putea fi prelungită pănă la sfârşitul anului 2027, în funcţie de rata inflației şi în funcţie de negocierile cu Comisia Europeană.

Care sunt cetățenii care vor primi acest voucher social de 250 de lei

La începutul acestei săptămâni, Marcel Boloș a anunțat că procesul de emitere, distribuire şi încărcare a voucherelor sociale oferite prin programul guvernamental ”Sprijin pentru România” va debuta din 1 iunie 2022.

ADVERTISEMENT

De acest ajutor de 250 de lei vor beneficia mai multe categorii de persoane cu venituri reduse sau cu diferite probleme sociale.

  • Pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei.
  • Persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei.
  • Familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei.
  • Familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei.
  • Familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare.
  • Persoanele fără adăpost, așa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.
ADVERTISEMENT