Fotbal international

Cum arată yachtul de un 1 miliard de lire sterline al lui Roman Abramovich! Are și sistem de apărare antirachetă

30.10.2018 | 13:47
Cum arata yachtul de un 1 miliard de lire sterline al lui Roman Abramovich Are si sistem de aparare antiracheta

Cotidianul britanic The Sun a prezentat, marți, yachtul de un 1 miliard de lire sterline deținut de patronul clubului Chelsea Londra, Roman Abramovich. ”Bijuteria” oligarhului rus, construită pe șantierul naval din Hamburg, are o lungime de peste 160 de metriși foarte multe facilități.

Superyahctul are geamuri antiglonț și este protejat de un sistem antirachetă instalat de experți germani. Vasul Eclipse este echipat și cu un submarin de trei persoane care poate coborî până la o adâncime de aproximativ 50 de metri. Ambarcațiunea este ancorată în portul din Hamburg, iar Roman Abramovich plătește costuri anuale de întreținere de 40 de milioane de lire sterline.

Yachtul de un 1 miliard de lire sterline al lui Roman Abramovich are garaj pentru elicopter

Yachtul de 1 miliard de lire sterline deținut de Roman Abramovich mai are și alte facilități, printre care nouă punți, două heliporturi și un garaj pentru elicopter. Ambarcațiunea poate fi încărcată cu un milion de litri de combustubil, ceea ce înseamnă că poate călători neîntrerupt aproximativ 10.000 de kilometri.

Cum arată yachtul de un 1 miliard de lire sterline al lui Roman Abramovich
Cum arată yachtul de un 1 miliard de lire sterline al lui Roman Abramovich

Cea de-a opta punte dispune de o piscină și o terasă la soare, cu un grătar retractabil și cuptor de pizza, iar o altă piscină se află pe a șaptea puncte, aceasta fiind una retractabilă care poarte deveni în ring de dans. Yachtul mai deține o sală de gimnastică imensă și o zonă de spa cu salon de înfrumusețare, saună și sală de masaj.

Roman Abramovich nu mai are viză pentru Marea Britanie

Punțile inferioare conțin suitele și cabinele care pot găzdui 32 de oaspeți și 100 de membri ai echipajului. Fiecare cabină din yacht este prevăzută cu un ecran privat de cinema, jacuzzi, spa și sisteme de securitate specializate.

Roman Abramovich nu a mai intrat în Anglia din luna mai, după ce autoritățile britanice au refuzat să-i prelungească viza în luna mai, după scandalul diplomatic iscat de otrăvirirea fostului agent dublu rus Serghei Skripal. Cu toate acestea, oligarhul rus și-a cumpărat în această vară un  penthouse de 34 de milioane de euro în Londra.