News

Cum au reușit doi români din Italia să jefuiască zeci de turiști. Se îmbrăcau în Mickey și Minnie Mouse

Doi români din Italia s-au îmbrăcat în Mickey și Minnie Mouse, apoi au jefuit turiștii. Metoda prin care reușeau să păcălească oamenii.
23.04.2024 | 00:30
Cum au reusit doi romani din Italia sa jefuiasca zeci de turisti Se imbracau in Mickey si Minnie Mouse
Doi români din Italia s-au îmbrăcat în Mickey și Minnie Mouse, apoi au jefuit turiștii. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Doi români din Italia au reușit să jefuiască zeci de turiști, după ce s-au îmbrăcat în Mickey și Minnie Mouse. Cei doi au ales o metodă inedită prin care au comis infracțiunile. Ce au descoperit autoritățile?

Doi români din Italia s-au îmbrăcat în Mickey și Minnie Mouse, apoi au jefuit turiștii

Aflați pe străzile din Bologna, deghizați în personaje Disney, românii opreau turiștii pentru a face poze cu ei. Printre cei vizați se aflau, în special, familiile cu copii. Cei mai mulți dintre oameni acceptau, fără să știe că vor pica în plasa unor escroci.

ADVERTISEMENT

Mai exact, românii ofereau un balon sau le propuneau copiilor să facă o fotografie. În timp ce părinții așteptau pozele, erau jefuiți chiar de … Mickey și Minnie Mouse. Apoi, cei doi hoți fugeau.

Totul a ieșit la iveală, sâmbătă, 21 aprilie, în timp ce românii încercau să dea o nouă „lovitură”. Ei au fost văzuți chiar de polițiștii care patrulau prin zonă, sâmbătă, pe strada Ugo Bassi din Bologna.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii au observat că bărbatul, în vârstă de 29 de ani, nu doar că făcea o fotografie cu câțiva turiști, ci se preocupa să îi lase fără bani. Implicată era și femeia, costumată în Minnie Mouse, care încerca să distragă atenția victimelor.

Bărbatul a ajuns în spatele gratiilor

În urma cercetărilor, autoritățile au stabilit că românii foloseau pretextul pozelor pentru a jefui trecătorii. Mai mult, verificările au scos la iveală faptul că bărbatul se afla deja sub vizorul autorităților.

ADVERTISEMENT

El era căutat după ce a comis și alte infracțiuni similare, încă din 2017, pe numele lui fiind un mandat de condamnare. Conform Il Giornale, cetățeanul român este condamnat la 4 ani, 8 luni și 26 de zile de închisoare în urma faptelor sale.

Bărbatul a fost ridicat de polițiști și dus la închisoarea Dozza, acolo unde va sta în spatele gratiilor. Un alt român din Italia a ajuns în atenția polițiștilor, după ce a încercat să vândă pe internet o bicicletă furată.

ADVERTISEMENT

Bărbatul, în vârstă de 40 de ani, din orașul Lucca, a fost dat în vileag chiar de victima sa. Femeia a văzut anunțul pe o rețea de socializare și a anunțat autoritățile. A fost organizată o acțiune, iar românul a fost prins chiar în timp ce încerca să vândă vehiculul furat.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: