News

Bani mai mulți pentru unii dintre români. Cine vor fi beneficiarii

Potrivit unui proiect de lege depus la Senat, acești români vor beneficia de bani mai mulți. Pentru ce va putea fi utilizat ajutorul financiar
03.05.2024 | 08:42
Bani mai multi pentru unii dintre romani Cine vor fi beneficiarii
Bani mai mulți pentru acești români. Foto Pinterest
ADVERTISEMENT

Unii dintre români vor beneficia de bani mai mulți de la stat, potrivit unui proiect de lege depus la Senat. Este vorba despre o categorie care are nevoie de ajutor permanent, dar și de mai multe facilități.

Bani mai mulți pentru o categorie de români. Cum vor putea fi folosiți

Conform proiectului de lege inițiat de parlamentari PSD, persoanele cu handicap vor beneficia de bani pentru transport gratuit, iar pentru acest lucru nu vor mai fi nevoite să se deplaseze în alte localități.

ADVERTISEMENT

Mai exact, inițiatorii propunerii spun că este necesară încheierea unor convenții, acorduri sau protocoale între DGASPC/Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Județene și primării, ca oamenii cu dizabilități să aibă șansa de a ridica documentele gratuite de călătorie din localitatea de domiciliu.

Astfel, acești români nu vor mai fi nevoiți să parcurgă zeci de kilometri pentru a obține actele respective. De asemenea, prevederile din proiectul de lege arată că legitimația pentru deplasarea cu mijloace de transport în comun va fi folosită pe teritoriul întregii țări, conform Bugetul.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, persoanele cu handicap nu vor mai fi nevoite să achite transportul interurban în baza documentelor care oferă gratuitate. Legitimația va fi „recunoscută de toate regiile de transport local, şi este eliberată de direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului judeţene, respectiv locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti şi de autorităţile administraţiei publice locale în baza unor convenţii încheiate cu direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului judeţene în acest sens, costurile fiind suportate din bugetele judeţelor, respectiv ale sectoarelor municipiului Bucureşti.

Eliberarea biletelor de călătorie prevăzute la (61) se face de către direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului judeţene, respectiv ale sectoarelor municipiului Bucureşti şi de autorităţile administraţiei publice locale în baza unor convenţii încheiate cu direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului judeţene, în acest sens”, se precizează în proiect.

ADVERTISEMENT

Ce este Cardul European pentru Dizabilitate

De altfel, amintim că din 2024, persoanele cu handicap pot solicita emiterea Cardului European pentru dizabilitate, oferit de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, prin Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități (ANPDPD).

Prin intermediul cardului, acești români pot circula liber în Uniunea Europeană. Mai exact, persoanele cu dizabilități vor avea călători gratuit cu mijloacele de transport în comun din mai multe țări europene, acces liber sau intrare subvenționată la evenimente culturale, sportive, concerte și alte activități.

ADVERTISEMENT

Deocamdată, cardul poate fi utilizat în Belgia, Italia, Slovenia, Cipru, România, Estonia, Finlanda și Malta. Până la finalul lunii februarie, în România au fost emise 1.196 astfel de carduri, iar alte 4.100 de cereri erau în desfășurare.

 

 

 

ADVERTISEMENT
Tags:
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori