Life

Cum hrănești corect păsările din curte. La ce riscuri le expui dacă le dai grâu proaspăt recoltat

Tu știi cum să hrănești corect păsările din curte? Le poți expune în fața unor riscuri imense dacă le dai grâu proaspăt recoltat.
16.10.2023 | 12:23
Cum hranesti corect pasarile din curte La ce riscuri le expui daca le dai grau proaspat recoltat
Cum hrănești corect păsările din curte. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cum hrănești corect păsările din curte? Poate la prima vedere nu pare deloc complicat. Este bine cunoscut faptul că acestea pot consuma grâu. Mai sunt însă și alte riscuri pe care trebuie să le cunoști.

Cum hrănești corect păsările din curte

Îți hrănești păsările din curte cu grâu proaspăt? Atunci află că acest lucru nu este tocmai sănătos. Care este adevărul despre grâul proaspăt recoltat și cum influențează acesta creștere și sănătatea păsărilor tale?

ADVERTISEMENT

Gâtul proaspăt recoltat poate să îți îmbolnăvească păsările. Acesta este într-adevăr bogat în nutrienți, dar poate cauza și probleme. Atunci când boabele au fost recoltate recent, ele pot intra rapid în procesul de fermentare.

Iar această regulă se aplică în special atunci când nu sunt păstrate în condiții optime. Ulterior, dacă hrănești păsările din curte cu ele, acestea se pot confrunta cu tulburări digestive, balonări, iar în cel mai rău caz se poate ajunge la deces.

ADVERTISEMENT

Este bine de știut și faptul că grâul are un conținut ridicat de umiditate când e recoltat. Ce înseamnă acest lucru? Că șansele ca mucegaiul să apară sunt destul de mari. Iar de aici până la dezvoltarea microtoxinelor e doar un pas.

Riscurile la care îți expui păsările

Mai departe, dacă hrănești păsările din curte cu el, acestea pot fi intoxicate. Totodată, le mai poate fi afectat și ficatul. Iar o altă problemă o reprezintă grâul care nu este complet copt. Și acesta poate cauza probleme de sănătatea păsărilor.

ADVERTISEMENT

Ce să faci ca hrănirea păsărilor să fie una cât se poate de corectă? După ce sunt recoltate, boabele de grâu trebuie să stea 50 de zile înainte de a fi utilizate ca furaj pentru păsări. Dacă sunt ținute în soare însă, acestea pot fi consumate și după trei săptămâni.

Căldura accelerează procesul de coacere al boabelor de grâu. De asemenea, stabilizează și compoziția chimică, eliminând, deci, riscurile depsre care vorbeam mai sus. Astfel, asigură-te că faci acest lucru înainte de a le da hrană păsărilor.

ADVERTISEMENT

De menționat este faptul că grâul poate să intre în contact și cu substanțe chimice periculoase dacă nu este depozitat în mod corespunzător. Și aici există riscul ca păsările tale să se îmbomlnăvească. Astfel, cel mai bine te uiți la boabele de grâu înainte. Dacă observi un miros neplăcut, sau urme de mucegai, evită să hrănești păsările cu el.

ADVERTISEMENT