Life

Ce să pui în apa păsărilor ca să le ferești de boli. Atât puii cât și adulții vor fi mai sănătoși

Tu știi ce să pui în apa păsărilor ca să le ferești de boli? Atât puii cât și adulții vor fi mai sănătoși, iar tu poți sta liniștit.
13.10.2023 | 15:17
Ce sa pui in apa pasarilor ca sa le feresti de boli Atat puii cat si adultii vor fi mai sanatosi
Ce să pui în apa păsărilor ca să le ferești de boli. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Te-ai gândit să pui în apa păsărilor acest ingredient ca să le ferești de boli? În cazul în care nu știai, dacă vrei ca păsările din curte să fie mai sănătoase, este bine să le ajuți și tu atât cât poți.

Ce să pui în apa păsărilor ca să le ferești de boli

Toată lumea își dorește o curte și o grădină superbă. Iar dacă avem și animale la curte, evident că ne dorim ca acestea să fie sănătoase și să le știm în siguranță. Putem însă să le oferim o mână de ajutor?

ADVERTISEMENT

Există un truc genial prin care te poți asigura că păsările tale vor fi în siguranță. Ce să pui în apa păsărilor ca să le ferești de boli? Poate fi greu de crezut, dar este vorba despre banalul oțet de mere.

Ce are atât de special acest ingredient? Oțetul de mere, spun specialiștii, acționează precum un antibiotic. Astfel, dacă alegi să pui oțel de mere în apa păsărilor tale din curte, riscul ca acestea să se îmbolnăvească va fi unul foarte mic.

ADVERTISEMENT

Iar oțetul de mere chiar dă rezultate, deci nu trebuie să îți faci griji. Și dincolo de faptul că îți protejează păsările de boli, el are și multe alte beneficii pe care le poți lua în calcul.

Ce beneficii are oțetul de mere

Spre exemplu, oțetul de mere conține vitamine, dar și minerale. Acestea sunt esențiale pentru o mai bună dezvoltare a puilor și de asemenea, dau o doză de energie și adulților. Oțetul de mere ajută și la creșterea în greutate.

ADVERTISEMENT

Astfel, dacă crești pui pentru carne, ai nevoie sigur de el. Importantă este însă cantitatea. Ai grijă să nu folosești mai mult decât este necesar. Conform specialiștilor, procentul de oțet adăugat nu trebuie să depășească 2% în raport cu cantitatea de apă în care va fi adăugat.

Vorbim deci despre aproape 20 de mililitri de oțet de mere la un singur litru de apă. Dacă ai înțeles că punând oțet de mere în apa păsărilor le ferești de boli, află că și plantele tale pot fi în siguranță cu acest ingredient banal.

ADVERTISEMENT

Oțetul de mere e bogat în potasiu și fosfor. Iar așa cum stimulează dezvoltarea animalelor, o poate stimula și pe cea a planetelor. Stropește deci plantele din grădină cu oțet de mere. Vei observa efectul în timp. Acestea vor fi mult mai sănătoase, dar și mai rezistente. 

ADVERTISEMENT