News

Cum îl poate distruge definitiv Laura Codruța Koveși pe Liviu Dragnea! Ca procuror șef are pe mână toate dosarele de fraudă

19.09.2019 | 13:52
Cum il poate distruge definitiv Laura Codruta Kovesi pe Liviu Dragnea Ca procuror sef are pe mana toate dosarele de frauda

Numirea Laurei Codruța Koveși în funcția de procuror șef european ar putea reprezenta o cumpănă pentru toți cei care s-au certat cu fosta șefă a DNA-ului în ultima perioadă. Astfel, Koveși îl poate distruge definitiv acum pe Liviu Dragnea, unul dintre adversarii săi! Practic, de la anul de când se va instala în funcție, Koveși va putea instrumenta dosarele cu mari fraude cu fonduri europene și/sau cu caracter transfrontalier.

Cum îl poate distruge definitiv Laura Codruța Koveși pe Liviu Dragnea!

În acest moment, fraudele mari pentru Parchetul European sunt considerate cele de peste 100.000 de euro, însă, în cazuri specifice, Camera permanentă competentă din cadrul EPPO va decide dacă un caz cu prejudiciu mai mic va fi preluat de Parchetul european în funcție de gravitatea sau complexitatea lui. Surprinzător sau nu, însă situația lui Liviu Dragnea intră fix sub aceste coordonate.

De pildă, cei de la G4media scriu că EPPO ar putea prelua acum un caz precum Tel Drum în care liderul PSD Liviu Dragnea este acuzat de fraudă cu fonduri europene de 27 de milioane de euro. Chiar dacă nu are un caracter transfrontalier, cazul ar putea fi considerat ca reprezentând ”o amenințare gravă la adresa intereselor financiare ale Uniunii sau a reputației instituțiilor Uniunii și a încrederii cetățenilor Uniunii”.

Cum îl poate distruge definitiv Laura Codruța Koveși pe Liviu Dragnea! Koveși și Dragnea
Laura Codruța Koveși ar putea prelua dosarele lui Liviu Dragnea. Sursa foto – facebook

Ca procuror șef are pe mână toate dosarele de fraudă

Nu se termină aici pentru Liviu Dragnea. Și prietenii lui ar putea avea probleme. Un alt exemplu ar fi un caz similar dosarului Proinvest, în care Marian Fişcuci, prieten din copilărie cu fostul lider al PSD Liviu Dragnea şi primul patron Tel Drum, este acuzat că importa utilaje agricole din Franța, Germania sau Olanda, însă înainte să le vândă, le exporta în Bulgaria, prin interpunerea unor firme fantomă, ca să nu plătească TVA. Potrivit DNA, Fișcuci ar fi simulat tranzacții intracomunitare.

Atenție! Dacă unul dintre suspecții vizați are imunitate, atunci procurorul șef al Parchetului European va solicita Parlamentului Național sau European ridicarea imunității respectivului suspect. Cazul va fi trimis în judecată la instanța națională competentă, însă camera permanentă a EPPO va decide, de exemplu, dacă va trimite în judecată un caz similar Proinvest la o instanță din România sau din Bulgaria.