ADVERTISEMENT
Hotnews

Cum îţi poţi găsi telefonul pierdut sau furat

Deşi telefonul mobil se află mereu în apropierea noastră, o singură clipă de neatenţie este de ajuns pentru ca acesta să fie furat ori uitat într-un loc public, unde cel mai probabil nu va...
Autor: Ionuţ Cataramă | 19.06.2015 | 11:12
Cum îţi poţi găsi telefonul pierdut sau furat

Deşi telefonul mobil se află mereu în apropierea noastră, o singură clipă de neatenţie este de ajuns pentru ca acesta să fie furat ori uitat într-un loc public, unde cel mai probabil nu va mai fi găsit. Pentru astfel de situaţii există câteva opţiuni de recuperare a telefonului, atât cu ajutorul aplicaţiilor de urmărire, cât şi pe baza informaţiilor oferite de dispozitiv.

ADVERTISEMENT

Cum poţi găsi telefonul Android pierdut sau furat

„În cazul telefoanelor Android, cea mai simplă metodă de a vizualiza locaţia dispozitivului şi informaţiile de pe acesta este utilizarea sistemului Android Device Manager. Este necesară înregistrarea prealabilă pe site-ul dedicat, apoi din cadrul meniului oferit, dispozitivul poate fi şters sau blocat, poate fi urmărit pe hărţile Google Maps – în caz de furt – şi se poate da comanda să sune la volum maxim pentru 5 minute, pentru a putea fi localizat mai repede, în cazul în care a fost rătăcit”, a explicat Bogdan Beleiu – ThePhoneGeeks.

O altă variantă ar fi utilizarea Android Lost, care se poate instala şi fără a avea acces la telefon. Aplicaţia poate fi instalată din Play Store, din contul Google cu care este sincronizat dispozitivul, după care se trimite un SMS pe telefonul în cauză, cu textul „androidlost register”. Astfel, aplicaţia se activează automat şi poate realiza fotografii cu camera telefonului şi permite citirea SMS-urilor primite, fără ca utilizatorul să ştie acest lucru.

De asemenea, istoricul Google Maps poate oferi poziţia exactă a dispozitivului, chiar dacă această funcţie este dezactivată. După accesarea sistemului Google Maps, se alege din calendar data curentă şi ultima oră la care dispozitivul a fost recunoscut, după care pe hartă vor apărea locaţiile şi chiar traseul parcurs de telefonul pierdut sau furat.

ADVERTISEMENT

Cum îţi poţi găsi iPhone-ul pierdut sau furat

Utilizatorii iOS au la dispoziţie funcţia Lost Mode, care permite utilizatorului să blocheze dispozitivul cu o parolă, în cazul în care acesta este dispărut, pentru a proteja datele de pe telefon. O altă variantă utilă este aplicaţia Find My iPhone, care necesită o conexiune la Internet prin Wi-Fi sau date mobile.

„Există şi aplicaţii prin care utilizatorii îşi pot accesa telefonul remote, precum TeamViewer: Remote Control, Splashtop 2 Remote Desktop sau Jump Desktop, care au un sistem ce se instalează pe desktop şi telefon şi permite controlul unuia prin intermediul celuilalt. Toate cele 3 aplicaţii menţionate sunt disponibile atât pentru Android cât şi pentru iOS”, a mai precizat Bogdan Beleiu.

Este important de ştiut şi faptul că în momentul în care telefonul este închis sau nu are cartelă SIM, acesta nu va putea fi localizat. Totuşi, dată fiind nevoia de a naviga pe Internet, cu siguranţă telefonul va fi conectat în cele din urmă la o reţea Wi-Fi, moment în care va putea fi blocat de către sistemul activat de utilizator.

ADVERTISEMENT

Sursă: www.playtech.ro

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT